Kruidige kiphaasjes met cottage cheese

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 30 minuten
  • 2 personen
270kcal Per persoon
Eiwit
42g Eiwit
Koolhydraten
6g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
2g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 rode puntpaprika
  • 1 eetlepel rozemarijn, vers
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram kiphaasjes
  • 3 theelepels ras el hanout
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel tijm, vers
  • 100 gram cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Simpel, zomers… en superlekker! En… leuk om zelf op te variëren.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de paprika in reepjes. Hak de rozemarijn fijn. Snijd de ui in partjes en de knoflook in plakjes.
  3. Meng in een kom de kiphaasjes met ras el hanout, wat zout, olie, tijm, rozemarijn, paprika, ui en knoflook. Doe het mengsel over in een lage ovenschaal of braadslede. Bak de kiphaasjes in de oven in 25 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om.
  4. Serveer de kiphaasjes in de ovenschaal en schep er een flinke lepel cottage cheese op. Serveer de rest van de cottage cheese erbij.

Tip van FitChef

1. Dit recept is lekker met volkoren couscous en gegrilde courgetteplakken.
2. Gegrilde courgetteplakken maak je als volgt: Snijd een grote courgette schuin in plakken van 1 cm dik. Bestrijk de plakken dun met olie en rooster ze in een hete grillpan tot er mooi bruine strepen op komen. Druk de plakken tijdens het rooster met een spatel tegen de ribbels aan. Hierdoor verdampt er vocht. Keer de plakken na 2-3 minuten en rooster de andere kant. Serveer de courgette in een ondiepe schaal en knijp er een halve citroen boven uit. Maal er zout en peper boven.