Nieuw!
NOEDELsoep met pindabouillon & groenten
NOEDELsoep met pindabouillon & groenten
596kcal Per persoon
24g Eiwitten
63g Kh
28g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- ½ courgette
- 1 cm gember (7 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 40 gram taugé
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 blokje groentebouillon
- 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 100 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 60 gram tuinerwten (diepvries)
- 40 gram boerenkool (diepvries)
- 1 portie woknoedels
Zo maak je dit recept
- Snijd de courgette in halve rondjes. Hak de gember en knoflook fijn. Spoel de taugé af in een vergiet met water.
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de gember en knoflook 1-2 minuten totdat het lekker geurt.
- Voeg het 450 ml water (per persoon) en het bouillonblokje toe aan de pan. Roer de sojasaus erdoor en laat de bouillon 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer de pindakaas door de soep totdat deze volledig is opgelost.
- Voeg de broccoli en courgette toe aan de bouillon en kook 5 minuten. Voeg daarna de erwten en boerenkool toe en kook nog 3 minuten, totdat de groenten gaar zijn maar nog steeds stevig.
- Kook ondertussen de noedels apart volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de noedels over een diepe kom. Schep de groenten en bouillon over de noedels en garneer met de taugé.
Tip van FitChef
1. Heerlijk met wat sambal voor een beetje pit.
2. Garneer met verse koriander of wat limoensap.