Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

NOEDELsoep met pindabouillon & groenten

  • 20 minuten
  • 1 persoon
NOEDELsoep met pindabouillon & groenten
596kcal Per persoon
Eiwitten
24g Eiwitten
Kh
63g Kh
Vetten
28g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 40 gram taugé
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
  • 1 eetlepel pindakaas (20 g)
  • 100 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 60 gram tuinerwten (diepvries)
  • 40 gram boerenkool (diepvries)
  • 1 portie woknoedels
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de courgette in halve rondjes. Hak de gember en knoflook fijn. Spoel de taugé af in een vergiet met water.
  2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de gember en knoflook 1-2 minuten totdat het lekker geurt.
  3. Voeg het 450 ml water (per persoon) en het bouillonblokje toe aan de pan. Roer de sojasaus erdoor en laat de bouillon 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Roer de pindakaas door de soep totdat deze volledig is opgelost.
  5. Voeg de broccoli en courgette toe aan de bouillon en kook 5 minuten. Voeg daarna de erwten en boerenkool toe en kook nog 3 minuten, totdat de groenten gaar zijn maar nog steeds stevig.
  6. Kook ondertussen de noedels apart volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verdeel de noedels over een diepe kom. Schep de groenten en bouillon over de noedels en garneer met de taugé.

Tip van FitChef

1. Heerlijk met wat sambal voor een beetje pit.
2. Garneer met verse koriander of wat limoensap.