Pannenkoektortilla’s met aardbeien & chocoladehazelnootpasta

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 persoon
371kcal Per persoon
Eiwit
17g Eiwit
Koolhydraten
49g Koolhydraten
Vet
10g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 125 gram volkorenmeel
  • 1 stuk ei
  • 250 milliliter halfvolle melk (*lactosevrij)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel verse basilicumblaadjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Heerlijke pannenkoeken voor tijdens een feestelijk weekend. Bekijk hier het recept voor homemade chocoladehazelnootpasta.

  1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren.
  2. Klop in een beslagkom het volkorenmeel met het ei en de melk met een garde tot een glad beslag.
  3. Verwarm de helft van de boter in een grote koekenpan. Schenk de helft van het beslag erin.
  4. Laat het beslag over de panbodem uitvloeien door de koekenpan iets schuin te houden en te draaien. Bak tot de bovenkant droog is.
  5. Keer de pannenkoek en bak ook de onderkant goudbruin. Bak op dezelfde manier nog een pannenkoek.
  6. Leg de warme pannenkoeken elk op een bord en bestrijk ze royaal met de hazelnootpasta.
  7. Leg de aardbeien in een streep in het midden en verdeel er basilicumblaadjes over. Rol de pannenkoeken op.
  8. Snijd de pannenkoeken schuin door.

Tip van FitChef

1. Vervang voor extra lekkere pannenkoeken de helft van het volkorenmeel door boekweitmeel.
2. Van dit beslag bak je in een grote koekenpan per persoon één grote pannenkoek. In een kleine koekenpan kun je 2 kleine pannenkoeken per persoon maken.
3. Snijd de pannenkoektortilla’s in stukken van 3-4 cm en steek ze vast met een cocktailprikker. Leuk om uit te delen.