Pasta salade met tonijn

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 1 persoon
714kcal Per persoon
Eiwit
58g Eiwit
Koolhydraten
62g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 75 gram penne (volkoren) (*glutenvrij)
  • 160 gram doperwten (uit blik)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 0,5 stuk rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 50 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)
  • 160 gram tonijn uit blik (in water)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Kook de penne volgens de verpakking gaar.
  2. Schep de doperwten in een kommetje en overgiet deze met kokend water. Laat vijf minuten staan.
  3. Snijd de bleekselderij in plakjes, snipper de ui en pers de knoflook.
  4. Schep de yoghurt met mayonaise, bleekselderij, ui en knoflook in een kom en roer goed door.
  5. Laat de tonijn uitlekken, maak los met een vork en schep door het yoghurt mengsel.
  6. Giet de penne en doperwten af en voeg toe aan de yoghurt. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de pasta salade in een diep bord.

Tip van FitChef

Garneer met verse tijm.