Pitabroodje met kikkererwtensalade

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 10 minuten
  • 1 persoon
518kcal Per persoon
Eiwit
17g Eiwit
Koolhydraten
85g Koolhydraten
Vet
7g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk pitabroodje (volkoren)
  • 100 gram kikkererwten (uit blik)
  • 0,5 stuk mango
  • 3 stuk abrikozen (gedroogd)
  • 0,5 stuk limoen
  • 2 eetlepel ricotta (*lactosevrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Bereid het pitabroodje volgens de verpakking.
  2. Spoel de kikkererwten af in een vergiet met water.
  3. Schil de mango en snijd in repen. Snijd de abrikozen in stukjes. Schep de kikkererwten, mango en abrikozen door elkaar. Breng op smaak met het sap uit de limoen, peper en zout.
  4. Roer de ricotta los en breng op smaak met peper en zout. 
  5. Serveer de kikkererwten met de ricotta en het pitabroodje.

Tip van FitChef

1. Lekker met een simpele salade van een handje spinazie en cherry tomaatjes met een dressing van olijfolie, een kneepje citroensap en een klein teentje knoflook.
2. Roer eens een eetlepel agavesiroop door de kikkererwtensalade.