Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Platbrood met hummus, aubergine & vegetarisch gehakt

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Platbrood met hummus, aubergine & vegetarisch gehakt
473kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
44g Kh
Vetten
20g Vetten
Vezels
17g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram vegetarisch gehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
  • ½ theelepel kaneel (1 g)
  • 1 Libanees brood, volkoren
  • 1 ½ eetlepel hummus (30 g)
  • 1 handje veldsla (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de aubergine in kleine blokjes.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe samen met komijn en kaneelpoeder. Rul dit 3 à 4 minuten en voeg dan de aubergineblokjes toe. Bak deze 8 minuten mee.
  3. Bereid het platbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Leg het platbrood op een bordje. Besmeer met de hummus. Verdeel hier het gehakt-auberginemengsel overheen, breng op smaak met peper en zout en maak af met de veldsla.
  5. Rol het brood eventueel op of klap dubbel.

Tip van FitChef

Verdeel wat granaatappelpitjes over het platbrood.