Rode paprikacake

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 35 minuten
  • 8 plakken
144kcal Per plak
Eiwit
9g Eiwit
Koolhydraten
9g Koolhydraten
Vet
7g Vet
Voedingsvezel
2g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 stuk rode puntpaprika
  • 1 stuk ui
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 4 stuk ei
  • 100 gram havermout (*glutenvrij)
  • 100 gram geraspte belegen kaas (30+)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Snijd van 1 paprika van de smalle kant 6 dunne ringen. Snijd de rest van de paprika’s in heel kleine stukjes. Snipper de ui.
  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en schep de ui en paprika met 2 eetlepels water erdoor. Smoor de paprika in 4-6 minuten zachtjes gaar. Prak het paprikamengsel met een stamper of vork fijner. Laat iets afkoelen.
  4. Vet de cakevorm in met de rest van de olijfolie en bekleed de bodem met een reep bakpapier.
  5. Klop in een kom de eieren los met havermout, geraspte kaas en versgemalen peper. Roer de paprikapuree erdoor.
  6. Schep het mengsel in de cakevorm en leg de paprikaringen er dakpansgewijs op. Bak de paprikacake in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen.
  8. Zet de cake op een plank en serveer warm of lauwwarm.

Benodigdheden

  • Cakevorm van 15 cm
  • Bakpapier

Tip van FitChef

1. Gebruik voor een egale rode cake de blender of een staafmixer met een hoge kom om het paprikamengsel te pureren.
2. De paprikacake doet het ook goed als onderlegger van leuke toppings. Snijd de cake in plakken en snijd de plakken in vieren. Beleg de plakken met bijvoorbeeld met wat rucola, wat tonijn uit blik en kappertjes.
3. Je kunt van dit paprikabeslag ook lekkere muffins bakken. Bekleed 6 holtes van een muffinvorm met bakpapier en schenk het eimengsel erin. Bak de muffins in de oven in 20-25 minuten gaar.