Roerbak van varkensreepjes met sperziebonen & champignons

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 1 persoon
601kcal Per persoon
Eiwit
33g Eiwit
Koolhydraten
67g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediƫnten

  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 100 gram magere varkensreepjes
  • 100 gram champignons
  • 1 stuk ui
  • 1 eetlepel neutrale olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de sperziebonen in ruim kokend water in 5 minuten beetgaar.
  3. Pers de knoflook boven een diep bord uit en meng de sambal en varkensreepjes erdoor. Laat 5 minuten marineren. Snijd intussen champignons in plakjes en de ui in dunne partjes.
  4. Spoel de sperziebonen in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  5. Verwarm de olie en roerbak het vlees op hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin. Schep de ui en de champignons erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep tot slot de sperziebonen en warm alles al omscheppen goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer met de rijst.

Tip van FitChef

1. Vervang de rijst eens door noedels en de champignons door shiitakes. Shiitakes zijn pittiger van smaak.
2. Maak dit gerecht extra lekker en voeg een scheutje sojasaus toe.