⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d20u05m52s

Spaanse mosselen met zoete aardappel frieten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 25 minuten
  • 2 personen
607kcal Per persoon
Eiwit
40g Eiwit
Koolhydraten
75g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel frieten
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 2 bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 1 gele puntpaprika
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 tenen knoflook
  • 5 theelepels paprikapoeder
  • 2 kilogram mosselen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Een mosselmaal is altijd gezellig en ook gezond, want mosselen zijn rijk aan eiwit. En een groot pluspunt: mosselen koken kost niet veel tijd!

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Roer de zoete aardappelfrieten in een kom om met 1 eetlepel olie en verdeel ze over een bakplaat. Bak de frieten in de oven in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.
  3. Snijd de bosuitjes in stukken van 1 cm en de tomaten en puntpaprika’s in blokjes. Snijd de knoflook in plakjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en fruit de plakjes knoflook glazig. Roer er paprikapoeder en tomaten door en bak 3-4 minuten zachtjes tot het een rulle saus wordt. Doe over in een kom.
  5. Spoel intussen in een vergiet de mosselen onder stromend water, laat even uitlekken en doe ze over in de wok. Gooi kapotte mosselen en mosselen die ook na een flinke tik op het werkvlak niet vanzelf dichtgaan weg. Verdeel de bosui, paprikablokjes en het tomatensausje over de schelpdieren en zet het deksel op de pan. Kook de mosselen in 6-8 minuten gaar. Ze zijn goed als alle schelpen openstaan. Verdeel de mosselen in wijde kommen en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  6. Kook het vocht wat uit de mosselen is gekomen op hoog vuur tot de helft in en schep over de schelpdieren. Geef de zoete aardappelfrieten erbij.

Tip van FitChef

1. Lekker met een gemengde salade.
2. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf frieten snijden van zoete aardappel.
3. Serveer de mosselen met een dip van 125 gram Griekse yoghurt die je losroert met 1 eetlepel tomatenpuree, 1-2 eetlepels mosselvocht en 2-3 eetlepels fijngehakte, verse Italiaanse kruiden.