Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Spaanse mosselen met zoete aardappel frieten

  • 25 minuten
  • 2 personen
Spaanse mosselen met zoete aardappel frieten
607kcal Per persoon
Eiwitten
40g Eiwitten
Kh
75g Kh
Vetten
16g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel frieten
  • 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
  • 2 bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 1 gele puntpaprika
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 tenen knoflook (10 g)
  • 5 theelepels paprikapoeder (10 g)
  • 2 kilogram mosselen (2000 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met deze Spaanse mosselen met zoete aardappelfrieten zet je een gezellig en ook nog gezond maal op tafel. Mosselen zijn namelijk rijk aan eiwit. Een ander groot pluspunt: mosselen koken kost niet veel tijd!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Roer de zoete aardappelfrieten in een kom om met 1 eetlepel olie en verdeel ze over een bakplaat. Bak de frieten in de oven in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.
  3. Snijd de bosuitjes in stukken van 1 cm en de tomaten en puntpaprika’s in blokjes. Snijd de knoflook in plakjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en fruit de plakjes knoflook glazig. Roer er paprikapoeder en tomaten door en bak 3-4 minuten zachtjes tot het een rulle saus wordt. Doe over in een kom.
  5. Spoel intussen in een vergiet de mosselen onder stromend water, laat even uitlekken en doe ze over in de wok. Gooi kapotte mosselen en mosselen die ook na een flinke tik op het werkvlak niet vanzelf dichtgaan weg. Verdeel de bosui, paprikablokjes en het tomatensausje over de schelpdieren en zet het deksel op de pan. Kook de mosselen in 6-8 minuten gaar. Ze zijn goed als alle schelpen openstaan. Verdeel de mosselen in wijde kommen en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  6. Kook het vocht wat uit de mosselen is gekomen op hoog vuur tot de helft in en schep over de schelpdieren. Geef de zoete aardappelfrieten erbij.

Tip van FitChef

1. Lekker met een gemengde salade.
2. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf frieten snijden van zoete aardappel.
3. Serveer de mosselen met een dip van 125 gram Griekse yoghurt die je losroert met 1 eetlepel tomatenpuree, 1-2 eetlepels mosselvocht en 2-3 eetlepels fijngehakte, verse Italiaanse kruiden.