Spaanse mosselen met zoete aardappelfrieten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 personen
644kcal Per persoon
Eiwit
40g Eiwit
Koolhydraten
75g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel frieten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 stuk bosuitje
  • 4 stuk tomaten
  • 1 stuk gele puntpaprika
  • 1 stuk rode puntpaprika
  • 2 teen knoflook
  • 5 theelepel paprikapoeder
  • 2 kilogram mosselen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Een mosselmaal is altijd gezellig en ook gezond, want mosselen zijn rijk aan eiwit. En groot pluspunt: mosselen koken kost niet veel tijd!

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Schep de zoete aardappelfrieten in een kom om met 1 eetlepel olijfolie en verdeel ze over een bakplaat. Bak de frieten in de oven in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.
  3. Snijd de bosuitjes in stukken van 1 cm en de tomaten en puntpaprika’s in blokjes. Snijd de knoflook in plakjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en fruit de plakjes knoflook glazig. Roer er paprikapoeder en tomaten door en bak 3-4 minuten zachtjes tot het een rulle saus wordt. Doe over in een kom.
  5. Spoel intussen in een vergiet de mosselen onder stromend water, laat even uitlekken en doe de mosselen over in de wok. Gooi kapotte mosselen en mosselen die ook na een flinke tik op het werkvlak niet vanzelf dicht gaan weg. Verdeel de bosui, paprikablokjes en het tomatensausje over de mosselen en zet het deksel op de pan. Kook de mosselen in 6-8 minuten gaar. De mosselen zijn goed als alle schelpen open staan. Verdeel de mosselen in wijde kommen en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  6. Kook het vocht wat uit de mosselen is gekomen op hoog vuur tot de helft in en schep over de mosselen. Geef de zoete aardappelfrieten erbij.

Tip van FitChef

1. Lekker met een gemengde salade.
2. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf frieten snijden van zoete aardappel.
3. Serveer de mosselen met een dip van 125 gram Griekse yoghurt (0% vet), die je losroert met 1 eetlepel tomatenpuree, 1-2 eetlepels mosselvocht en 2-3 eetlepels fijngehakte verse Italiaanse kruiden.