Super healthy Caesar salad

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 1 persoon
376kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
16g Koolhydraten
Vet
14g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 sneetje volkoren boterham (*glutenvrij)
  • 100 gram kipfilet
  • 1 stuk ei
  • 1 stuk ansjovisfilet
  • 20 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)
  • 0,5 stuk citroen
  • 1 krop baby romaine sla
  • 15 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Ceasar Salad staat al tientallen jaren in de top tien van lunchsalades. Dit is een eiwitrijke en slanke versie, dus geniet ervan!

  1. Snijd het brood in kleine blokjes.
  2. Wrijf de kipfilet in met zout en peper en leg de filet in een stoommandje. Hang het mandje in een pan boven een flinke laag kokend water. Dek af met een deksel en stoom de kipfilet in 10 minuten gaar. Laat de kipfilet afkoelen.
  3. Kook het ei in 6 minuten tot het wit gestold en het geel nog vloeibaar is. Bak intussen de blokjes brood in een droge koekenpan goudbruin. Laat het ei schikken en pel het. 
  4. Prak de ansjovis in een wijde kom fijn. Voeg het ei toe en prak fijn. Voeg Griekse yoghurt, het sap uit de citroen en versgemalen peper toe en meng alles tot een lekkere dressing.
  5. Snijd de kontjes van de kropjes sla en maak de blaadjes los. Schep de blaadjes sla luchtig door de dressing. Verdeel de salade over 2 diepe borden.
  6. Snijd de kipfilet in plakjes en leg ze op de salade. Rasp de Parmezaanse kaas erover en strooi de blokjes brood erbij.

Benodigdheden

  • Universeel stoommandje of stoompan

Tip van FitChef

1. Dit gerecht is lekker met een volkorenbol of meergranen stokbrood.
2. Je kunt naar wens ook de resterende ansjovisfilets uit het blikje over de salade verdelen.