Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Sweet potato & beef stew

  • 25 minuten
  • 2 personen
Sweet potato & beef stew
640kcal Per persoon
Eiwitten
41g Eiwitten
Kh
91g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
17g Vezels

Ingrediënten

  • ½ blokje vleesbouillon
  • 600 gram zoete aardappel
  • 300 gram wortel
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden, vers
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 zoete ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
  • 2 eetlepels tomatenpuree (40 g)
  • 300 gram biefstukpuntjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze snelle sweet potato en beef stew maak je al klaar in 25 minuten! Laat je niet afschrikken door het aantal ingrediënten, want de smaak is verrukkelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Breng in een steelpannetje 250 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Boen de zoete aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in stukken van 2-3 cm dik. Snijd de wortel in dikke plakken en de rode puntpaprika in blokjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes van 2 cm. Snijd de zoete ui in partjes en de knoflook in plakjes.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan en schep de zoete aardappel, ui, knoflook, wortel, bleekselderij en paprika erdoor. Bak 2-3 minuten. Schep de tomatenpuree, bouillon, Italiaanse kruiden en versgemalen peper erdoor en smoor de groenten afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Schep intussen in een kom de biefstukpuntjes om met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel olie. Bak de biefstukpuntjes in een koekenpan op hoog vuur in 2-4 minuten rondom bruin en vanbinnen rosé. Schep de biefstukpuntjes door de zoete aardappel stew. 
  5. Roer 75 ml water door het bakvet van de biefstuk en kook in tot een gebonden jus. Schep de jus ook door de stew.

Tip van FitChef

Deze sweet potato en beef stew is lekker met een frisse salade.