Sweet potato & beef stew

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 personen
666kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
87g Koolhydraten
Vet
14g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 0,5 blokje vleesbouillon
  • 600 gram zoete aardappel
  • 300 gram wortel
  • 1 stuk rode puntpaprika
  • 2 eetlepel verse Italiaanse kruiden
  • 2 stengel bleekselderij
  • 1 stuk zoete ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 300 gram biefstukpuntjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Breng in een steelpannetje 250 ml water met het bouillon blokje aan de kook.
  2. Boen de zoete aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in stukken van 2-3 cm dik. Snijd de wortel in dikke plakken en de rode puntpaprika in blokjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes van 2 cm. Snijd de zoete ui in partjes en de knoflook in plakjes.
  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en schep de zoete aardappel, ui, knoflook, wortel, bleekselderij en paprika erdoor. Bak 2-3 minuten. Schep de tomatenpuree, bouillon, Italiaanse kruiden en versgemalen peper erdoor en smoor de groenten afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Schep intussen in een kom de biefstukpuntjes om met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel olijfolie. Bak de biefstukpuntjes in een koekenpan op hoog vuur in 2-4 minuten rondom bruin en vanbinnen rosé. Schep de biefstukpuntjes door de zoete aardappel stew.
  5. Roer 75 ml water door het bakvet van de biefstuk en kook in tot een gebonden jus. Schep de jus ook door de stew.

Tip van FitChef

Lekker met een frisse salade.