Thaise curry bowl met pittige kip

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 persoon
798kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
75g Koolhydraten
Vet
35g Vet
Voedingsvezel
17g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram pandan rijst
  • 300 gram winterpeen
  • 1 eetlepel currypasta
  • 2 eetlepel rijstolie
  • 200 gram kipfilet
  • 6 stuk bosuitje
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1,5 eetlepel Thaise vissaus
  • 2 eetlepel geraspte kokos
  • 2 eetlepel verse koriander
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Voor als je zin hebt in een bijzonder lunch of diner met z’n tweetjes.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd schuin in plakken van ½ cm dik.
  3. Meng de helft van de currypasta met rijstolie in een diep bord. Snijd de kipfilet schuin in plakken van 1 cm dik en wentel ze door het currymengsel in het bord.
  4. Rooster de plakken kipfilet in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. Leg de wortelplakken en bosuitjes ernaast en rooster ze ook. Keer alles regelmatig.
  5. Meng in een steelpan de kokosmelk met de vissaus en de rest van de currypasta en laat 6-8 minuten zachtjes pruttelen tot het een dikke saus wordt.
  6. Rooster de geraspte kokos in een kleine koekenpan (zonder olie!) op matig vuur in 1-2 minuten al roerend mooi goudbruin.  
  7. Schep de rijst in wijde kommen. Leg de geroosterde kip aan één kant en verdeel de plakken wortel en bosuitjes met een bergje korianderblaadjes en kokos rondom in de kom. Schenk de pittige saus in het midden of geef de saus er apart bij.

Tip van FitChef

1. Vervang de rijst door volkoren rijstnoedels.
2. In plaats van kip kun je ook zalm, kabeljauw of plakken tofu roosteren.