Vegetarische aubergine pizza’s

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 1 persoon
358kcal Per persoon
Eiwit
18g Eiwit
Koolhydraten
21g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk aubergine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 8 stuk cherry tomaten
  • 40 gram geraspte belegen kaas (30+)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aubergine en snijd deze in de lengte in 5 à 6 gelijke plakken. Smeer de plakken aan beide kanten (met een kwastje) in met de helft van de olie.
  3. Leg de plakken aubergine op de bakplaat en rooster ze 10 minuten in het midden van de oven.
  4. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn.
  5. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot 2 minuten tot deze glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en verwarm tot de saus wat indikt.
  6. Halveer intussen de cherry tomaatjes.
  7. Haal de bakplaat met de aubergine uit de oven. Besmeer de plakken met de tomatensaus en verdeel de cherry tomaatjes over de aubergine. Strooi als laatste de geraspte kaas erover.
  8. Zet de aubergine pizza’s nog tien minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Serveer op een bord.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Garneer met verse basilicum.