Warme perzik met homemade vanillekwark

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 40 minuten
  • 2 personen
404kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
55g Koolhydraten
Vet
12g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 stuk sinaasappel
  • 1 stuk vanillestokje
  • 200 gram magere kwark (*lactosevrij)
  • 2 stuk perzik
  • 30 gram hazelnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 4 stuk dadels (zonder pit)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Een zomers toetje met mediterrane trekjes. Heerlijk na een lichte maaltijd.

  1. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappels uit.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het zwarte merg eruit.
  3. Meng in een steelpan het sinaasappelsap met ½ eetlepel sinaasappelrasp en het vanillemerg. Laat dit mengsel op heel zacht vuur ca. 10 minuten inkoken tot het stroperig wordt. Laat het mengsel afkoelen en meng het door de kwark.
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  5. Halveer de perziken en trek met een puntig mesje de schil eraf. Verwijder de pit. Zet de halve perziken met de holte naar boven in de ovenschaal en schenk wat water op de bodem.
  6. Hak de hazelnoten met de dadels en ½ eetlepel sinaasappelschil fijn. Verdeel dit mengsel in 4 gelijke porties en draai er balletjes van.
  7. Duw in de holte van elke perzik een notenballetje en druk iets aan. Dek de perziken losjes af met aluminiumfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en bak de perziken in 20-25 minuten gaar.
  8. Vul schaaltjes met vanillekwark en zet in elk schaaltje 2 halve perziken.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Kleine lage ovenschaal, licht ingevet met olie

Tip van FitChef

1. In plaats van perziken kun je ook nectarines nemen. Die hoef je niet te schillen.
2. In plaats van een vanillestokje kun je ook een paar druppels vanille aroma gebruiken. Dat is voordeliger.