Zalmfilet met prei, zeekraal & aardappelblokjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
408kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
42g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk zalmfilet (à ca. 125 g) (diepvries)
  • 200 gram aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk prei
  • 50 gram zeekraal
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen.
  2. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Meng de aardappelblokjes in een braadslede met de helft van de olijfolie. Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 225 °C. Rooster de aardappelblokjes in 10 minuten goudbruin en gaar.
  3. Maak de prei schoon en snijd de prei in dunne ringen.
  4. Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en leg de zalm in de pan. Verdeel de prei en zeekraal eromheen en sprenkel er wat water over. Bak de zalm in 6-8 minuten mooi bruin, keer na 3 minuten. Schep de prei en zeekraal af en toe om.
  5. Serveer de zalm met prei en zeekraal met de aardappelblokjes.

Tip van FitChef

Ook lekker met zoete aardappelblokjes.