Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Het 'perfecte' bulk schema. Laat ons je helpen!

Aankomen

Wil jij spiermassa opbouwen en ben je klaar om er hard voor te werken? Laat al dat zweet in de sportschool dan niet voor niets zijn en gebruik naast je trainingsschema ook een kwalitatief voedingsschema om te bulken. Met een bulk schema verzeker je je van spiergroei, mits je hard traint, en je voorkomt enkele valkuilen van het eten op gevoel om aan te komen. Ontdek alle voordelen van een bulk schema en hoe FitChef je hierbij kan helpen.

Wat is bulken?

Bulken is simpelweg de term die in de fitnesswereld gebruikt wordt voor doelgericht aankomen. Normaal betekent het ook dat je wil aankomen in spiermassa en niet in vet. Een bulk schema is dus een eetschema om snel en efficiënt spiermassa aan te komen. 

Als je aan krachttraining doet voor spiermassa verkeer je meestal in een bulk of cut fase. In de bulkfase kom je zoveel mogelijk spiermassa aan. Maar onvermijdelijk kom je tegelijk ook wat extra vet aan. In de cut fase is het net andersom. Daar wil je zoveel mogelijk vet verliezen, maar probeer je je spiermassa te behouden. 

Afhankelijk van jouw fitnesslevel en lichaamssamenstelling kan je elke fase enkele weken of maanden aanhouden. 

Lean (clean) of dirty bulk schema?

Tijdens het bulken zul je naast spiermassa ook vetmassa aankomen, dat is bijna onvermijdelijk. Maar hoeveel vetmassa je aankomt kan je wel enigszins sturen.

Bij een dirty bulk eet je er op los zonder eetschema. Zonder al te veel na te denken kom je makkelijk spiermassa aan. Zelfs als je niet eens gezond eet, heb je “dankzij” de grote hoeveelheden toch steeds voldoende bouwstoffen binnen. 

Maar helaas zul je ook erg veel vetmassa aankomen. De kans is groot dat je dat niet wil. En hierdoor zal je later langer moeten cutten, waarbij de kans groot is dat je een deel van je zuurverdiende spiermassa weer verliest. Dus het extra “voordeel” dat je had opgebouwd smelt op lange termijn weer weg. En het is natuurlijk hartstikke ongezond. Allemaal problemen die zich niet voordoen bij een lean bulk schema. 

Voordelen van een clean bulk schema

Als je wil aankomen is een clean bulk schema aan te raden. En daar zijn genoeg redenen voor:

  • Het is gezonder
  • Je komt minder vet aan
  • Je vertering verloopt beter
  • Je hoeft je niet te overeten
  • Je vermijdt energiedipjes
  • Je komt mogelijk zelfs meer spiermassa aan door de hoge kwaliteit voeding
  • Je cut fase erna is veel makkelijker en korter
  • Je raakt niet verslaafd aan fastfood waardoor de overgang naar cutten ook mentaal makkelijker is

Bulk voedingsschema laten maken

Je tijd is kostbaar en een bulk schema laten maken is dan ook de beste optie om zo snel mogelijk van start te kunnen gaan. Met een FitChef Premium account sturen we je elke week een nieuw bulk schema met handige boodschappenlijst. Simpel te volgen met snelle recepten en alledaagse ingrediënten.

👉 Meld je hier aan voor onze bulk schema's

Elke week vul je je gewicht in, in je persoonlijke dashboard en je bulk schema's passen zich automatisch aan zodat jij optimaal blijft aankomen. Door jezelf wekelijks te wegen krijg je ook inzicht in de relatie tussen je eetschema's en je gewicht. Zo kan kan je bijsturen als dat nodig is. 

Zelf bulk schema maken

Je kan natuurlijk ook zelf je bulk schema maken. Het is best interessant om dit eenmalig te doen, het geeft je aardig wat inzicht in calorieën en macronutriënten. Maar elke maaltijd die je eet afstemmen op je dagelijkse behoefte is zoveel werk dat de meeste mensen dit niet lang volhouden. Indien je toch zelf aan de slag wil gaan kan je onze blog 'een gezond eetschema maken' raadplegen.