Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Eetschema voor aankomen

Aankomen

Aankomen is echt niet makkelijker dan afvallen. Voor mensen die van nature erg slank zijn is het een heuse strijd om een grammetje aan te komen. Een eetschema is de beste oplossing om op een gestructureerde en verantwoorde manier aan te komen en alle valkuilen te vermijden.

Eetschema voor gezond aankomen

Je zou misschien verwachten dat er in een eetschema voor aankomen lekker veel ongezonde snacks en fastfoodmaaltijden zitten. Maar dat is echt niet nodig en allesbehalve efficiënt. 

Ja, je kan met ongezond eten makkelijker aankomen omdat je moeiteloos veel calorieën naar binnen werkt. Maar je komt vooral aan in vet, je voelt je opgeblazen, futloos, krijgt concentratieproblemen, huidproblemen en bent de hele tijd chagrijnig. En dat zijn alleen nog maar de effecten op korte termijn. 

Aankomen met gezonde voeding voorkomt al deze ongemakken en je gaat je er juist veel beter van voelen. Als je gezond eet, zul je inderdaad wel iets meer “volume” moeten eten. Maar zo groot is is dat verschil ook niet. Er is namelijk ook heel wat gezonde, energierijke voeding om makkelijk je dagelijkse energiebehoefte te bereiken en gezond aan te komen. Het is gewoon een kwestie van planning! 

Eetschema voor aankomen in spiermassa

Hopelijk ben je overtuigd van het belang van aankomen met gezonde voeding. Zolang je eetschema het juiste aantal calorieën voorschrijft en jij je daaraan houdt, zul je aankomen. Zo simpel is het. 

Maar hoe kan je er zeker van zijn dat je maximaal aankomt in spiermassa? Het antwoord zit hem in je macro’s. Een calorie is een calorie, wat betreft energie. Maar elke soort calorie heeft een specifieke functie in het lichaam. 

  • Eiwitten zijn de bouwstenen voor je spieren. Eet je er te weinig van, dan kan je geen spiermassa opbouwen. Eet je er te veel van, dan is dat vrij zinloos en het gaat ten koste van andere voedingsstoffen die je zou moeten opnemen. 
  • Vetten spelen vooral een belangrijke rol bij de opbouw van spieropbouwende hormonen zoals testosteron. En ze zijn onderdeel van elke lichaamscel, dus ook van een spiercel. Eet je er te weinig van, dan daalt je testosteron. Eet je er te veel van, dan raakt je vertering in de knoop en kom je aan in vetmassa.
  • Koolhydraten zijn een belangrijke brandstof tijdens je krachttraining. Eet je er te weinig van, dan kan je niet intens trainen, waardoor je je spieren niet voldoende prikkelt om te groeien. Bovendien is een (normale) insulinerespons ook een trigger voor spiergroei. Eet je er te veel van, dan worden de reserves omgezet in vet.  

Kies je voor een eetschema voor aankomen van FitChef, dan krijg je elke week heerlijke recepten toegestuurd die helemaal zijn afgestemd op jouw persoonlijke energiebehoefte om aan te komen. Elk dagmenu bevat een optimale verhouding aan macro’s!

Bovendien kan je in je eetschema kiezen over hoeveel maaltijden jij je calorieën wil spreiden. Eet jij het liefst 3 grote maaltijden of liever 3 normale maaltijden met 2 snacks? Dat kan je zelf allemaal regelen in je persoonlijke dashboard. 

👉 Meld je hier aan voor een wekelijks eetschema voor aankomen

Eetschema voor aankomen man

Een eetschema voor mannen bevat meestal meer calorieën dan voor vrouwen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat mannen gemiddeld zwaarder zijn dan vrouwen en gemiddeld meer spiermassa hebben. Een man zal dus gemiddeld genomen meer moeten eten dan een vrouw als hij wil aankomen. 

Onze slimme FitChef calculator houdt echter zowel rekening met je geslacht, als met je gewicht, leeftijd, activiteitsniveau en type sport. En het kan dus evengoed zijn dat een eetschema voor een heel slanke of kleinere man toch minder calorieën bevat dan dat voor een vrouw die wat langer is.

👉 Bereken hier je ideale verhouding aan calorieën en macro’s

Eetschema voor aankomen vrouw

Omdat vrouwen gemiddeld lichter zijn dan mannen en gemiddeld minder spiermassa hebben zal een eetschema voor een vrouw er vaak anders uitzien.

Het voordeel is dat je als vrouw dus niet zo gigantisch veel moet eten als een man als je wil aankomen. Maar om te weten of dat werkelijk zo is, gebruik je dus het beste even onze FitChef Calculator. 

Conclusie: als je eetschema voor aankomen is samengesteld met gezonde calorierijke voeding kan je op een praktische manier gezond aankomen. Als je bovendien ook de optimale verhouding van macro’s respecteert, zul je vooral aankomen in spiermassa.