Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Wat is het beste dieet om snel af te vallen?

Afvallen

Er leiden verschillende wegen naar het slanke Rome. Maar niet elke route is even snel of veilig. Voor afvallen geldt precies hetzelfde. Je hebt misschien wel ergens iets gelezen dat zou kunnen werken of een vriend(in) van je is succesvol afgevallen met dieet X. Maar het is niet omdat een dieet “werkt”, dat het het beste en meest efficiënte dieet is op korte en vooral ook op lange termijn. In dit blog leggen we je uit wat de beste basis is voor een dieet om snel af te vallen.

Wat is een goed dieet?

Een goed dieet moet aan 3 belangrijke zaken voldoen: gezond, gepersonaliseerd en duurzaam. 

Gezond

Of je nu razendsnel wil afvallen, spieren wil kweken of een dieet kiest voor betere sportprestaties: je gezondheid zou altijd centraal moeten staan. Hoe zou je je voelen als je wel afvalt, maar je hebt de hele tijd buikkrampen en voelt je futloos en neerslachtig? 

Een goed dieet moet dus gezond zijn en gebaseerd op zo veel mogelijk natuurlijke voeding die je voorziet van alle voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, vezels en omega-3. 

Gezonde voeding maakt diëten ook makkelijker: je raakt beter verzadigd, hebt minder cravings en meer energie om te bewegen en te sporten. 

Gepersonaliseerd

Een goed dieet is altijd gepersonaliseerd. Als jij om welke reden dan ook liever geen vlees, zuivel, pinda’s of broccoli eet, dan is dat helemaal prima. Er zijn meer dan voldoende alternatieven om op een gezonde manier te diëten. 

Een dieet moet ook voldoen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen eten graag 3 maal op een dag met 2 tussendoortjes. Andere mensen slaan liever hun ontbijt over of voelen zich aangetrokken tot intermittent fasting

Duurzaam

Een goed dieet moet je lang genoeg kunnen volhouden om je doelen te bereiken. Als je 5 of 10 kg wil afvallen ben je daar toch 1 of 2 maanden mee bezig. En mocht je wat spiermassa willen opbouwen zal je minstens een jaar consistent moeten trainen. Een goed dieet hou je niet vol op karakter. Het moet lekker en gevarieerd zijn en praktisch om uit te voeren. 

Wat is het beste dieet?

Een gezond dieet dat je lekker vindt en praktisch is om te volgen is goed, maar nog niet optimaal. Als je echt op zoek bent naar het beste dieet om af te vallen zul je ook je macro’s perfect moeten afstemmen op jouw energiebehoefte. De drie macro’s zijn eiwitten, vetten en koolhydraten. 

Eiwitten:

Voor het beste resultaat moet je per kg lichaamsgewicht ongeveer 1,6 gram eiwitten innemen als je wil afvallen. Dit zorgt ervoor dat je je spiermassa niet verliest terwijl je afvalt. 

Vetten:

Ook al wil je gewicht kwijt, een vetinname van 1 gram per kilogram lichaamsgewicht is belangrijk voor je energie, je celmetabolisme en de opbouw van belangrijke hormonen. 

Koolhydraten:

De hoeveelheid koolhydraten die je inneemt moet afgestemd worden op je energieverbruik. Je kan dit berekenen door te kijken wat er overblijft wanneer je de hoeveelheid eiwitten en vetten aftrekt van je totale energiebehoefte. Voor de precieze berekening kan je onze calculator raadplegen.

Door je macro’s optimaal op elkaar af te stemmen ben je er zeker van dat je de juiste hoeveelheid calorieën inneemt om snel af te vallen, maar je behoudt een goede langetermijnvisie en verliest je gezondheid niet uit het oog. 

Het beste dieet om (snel) af te vallen

Een gezond dieet + een gepersonaliseerd dieet + een duurzaam dieet + de juiste macro’s = FitChef!

Het FitChef Premium abonnement voldoet aan alle voorwaarden voor het beste dieet om snel af te vallen. Onze lekkere en gezonde gerechten doen je al gauw vergeten dat je op dieet bent. Maar omdat ieder weekmenu 100% gepersonaliseerd is en aangepast aan jouw persoonlijke energiebehoefte val je snel en efficiënt af. 

👉 Meld je hier aan om gezond en snel af te vallen