Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Buikvet bij mannen: hoe kom je ervan af?

Afvallen

Te veel buikvet is ongezond. Het is een risicofactor voor metabole aandoeningen zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Tijd dus om dat bier in te ruilen voor water en die bbq spatel te wisselen voor een zware dumbbell. Denk aan je gezondheid mannen! En kom eindelijk van dat buikje af.

Buikvet verliezen voor mannen

Het buikvet bij mannen heeft 2 grote oorzaken: te weinig testosteron en te veel ongezonde voeding. 

Testosteron 

Te veel lichaamsvet kan overal worden opgeslagen. Minder testosteron staat echter in verband met meer cortisol en daarom specifiek met meer buikvet. Je testosteron heeft een dubbel effect op je buikvet. Het zorgt voor meer aanmaak van spieren, waardoor je meer calorieën verbruikt; en het laat je makkelijker buikvet verbranden. 

Hoe breng je je testosteron weer in balans?  

  • Minder bier drinken
  • Minder snelle suikers eten
  • Meer krachttraining
  • Voldoende slapen
  • Doelen nastreven
  • Een gezond sexleven
  • Koude douches

Gezonde voeding

Te veel buikvet is in de eerste plaats een overschot aan lichaamsvet. Gezonde voeding is daarbij essentieel. Bovendien heeft dit ook weer een invloed op je testosteron. 

Wat essentieel is, is dat je de juiste hoeveelheid calorieën eet, voldoende eiwitten, gezonde vetten en minder snelle suikers. Gezonde vetten uit zalm verhogen namelijk je testosteron, snelle suikers en fastfood verlagen je testosteron. 

De eetschema’s van FitChef bieden je wekelijkse eetmenu’s op maat, waarbij de macro’s perfect worden afgestemd op je persoonlijke behoefte. 

👉 Meld je hier aan voor wekelijkse eetschema's op maat

Buikvet wegtrainen mannen

Om je buikvet weg te trainen kan je 2 dingen doen: cardio en kracht. 

Buikvet verbranden met cardio

Indien je cardiotraining wil doen kan je kiezen tussen lange duurtraining of intervaltraining. Langere duurtrainingen zijn prima om calorieën te verbranden, maar ze kunnen je testosterongehalte verlagen. 

Daarom is het beter om kortere intervaltrainingen te doen. Je verbrandt er ook heel wat calorieën mee, en het is een boost voor je testosteron. 

Buikvet mannen verbranden met krachttraining

Krachttraining is een van de beste middelen tegen buikvet bij mannen. Tijdens een krachttraining verbrand je calorieën, maar bouw je ook spiermassa op en boost je je testosteron. 

De opgebouwde spiermassa zorgt er op lange termijn voor dat je basismetabolisme stijgt. Dat wil zeggen dat je zelfs in rust meer calorieën verbruikt dan voorheen. Op die manier is het veel makkelijker om buikvet te verbranden en het er ook af te houden. En als je echt doorzet, dan kan je die sixpack bier omruilen voor een echt sixpack.