Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Het perfecte eetschema om af te vallen! Hoe ziet dat eruit?

Afvallen

Maar weinig mensen slagen er in om op eigen gevoel en karakter hun streefgewicht te bereiken. Daarom maken veel personen gebruik van een eetschema. Een eetschema om af te vallen geeft je structuur en controle waardoor je precies weet wat en hoeveel je in je mond stopt. Maar zomaar een eetschema van het internet plukken is helaas niet zo verstandig. Een eetschema moet echt wel gepersonaliseerd zijn, anders werkt het niet. Ontdek in deze blog hoe het perfecte eetschema om af te vallen eruit ziet.

Gezond afvallen eetschema

Als je je er niet veel bij kan voorstellen, zullen we je een handje helpen. Een eetschema om af te vallen is niets meer of minder dan een papiertje of een digitaal document waarin staat wat en hoeveel je vandaag en de rest van de week mag eten om af te vallen. Dat klinkt niet zo complex, maar een gezond eetschema moet toch aan een aantal belangrijke zaken voldoen als je resultaat wil halen.

 • Kcal: Het allerbelangrijkste is dat het aantal calorieën is aangepast aan jouw energiebehoefte. Hoe gezond en fancy je eetschema er ook uit ziet. Als het aantal calorieën niet klopt, behaal je geen resultaat. Meer nog, je zou er zelfs van kunnen aankomen! 
 • Macro’s: Hopelijk wil je vooral een teveel aan ongezonde vetmassa verliezen en zoveel mogelijk spiermassa behouden. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je de juiste verhouding aan macro's binnenkrijgt. Je wil bijvoorbeeld nog wel voldoende eiwitten en gezonde vetten eten. 
 • Gezond: Om op lange termijn af te vallen en lekker in je vel te zitten is het belangrijk dat je eetschema om af te vallen ook gezond is. Ongezonde crashdiëten werken, maar slechts voor even. Na een tijdje wordt de crash in je gewicht gevolgd door een crash in je energie en motivatie. 
 • Gevarieerd: Elke dag tonijn uit blik of kip met broccoli is geen manier om je motivatie of je gezondheid te boosten. Een gezond eetschema zorgt voor eindeloos veel variatie in voedingsmiddelen zodat jouw lichaam alles krijgt wat het nodig heeft. 
 • Verzadigend: Eetschema’s om af te vallen bevatten minder calorieën dan je gewend bent. Hierdoor loop je het gevaar dat je honger zal hebben en je je niet aan het schema kan houden. Een goed eetschema om af te vallen houdt hier rekening mee en zorgt voor veel verzadigende maaltijden met veel groenten, eiwitten en vezels. 

Eetschema om af te vallen maken

Indien je voldoende tijd en motivatie hebt om je eigen eetschema te maken houden we je absoluut niet tegen. Door een keertje je eigen eetschema te maken krijg je inzicht in hoe je lichaam werkt en hoeveel calorieën er in je voeding zitten. Wil je daar meer over weten? In onze blog “Een gezond eetschema maken doe je zo!” vertellen we je daar alles over.

Een gezond eetschema om af te vallen begint altijd bij het berekenen van je persoonlijke caloriebehoefte. Dit kan je helemaal zelf doen, maar met onze calculator bereken je het in 1 minuut.

👉 Bereken je persoonlijke behoefte

Eetschema om af te vallen laten maken

Hoewel een eigen eetschema maken je veel inzicht geeft in je voedingsgewoontes, is het ook erg tijdrovend. De kans dat je het lang genoeg volhoudt om je droomlichaam te bereiken is erg klein. Gelukkig zijn er allerlei manieren om een eetschema om af te vallen voor jou te laten maken, helemaal op maat en in een mum van tijd.

Bij FitChef zijn we hierin gespecialiseerd. We sturen je elke week een simpel te volgen eetschema dat volledig is afgestemd op je persoonlijke behoefte en dieetwensen. Daarmee val je niet alleen af, je eet ook nog eens heel erg gevarieerd. Zo gaan je eetschema's niet snel vervelen!

Wat krijg met een FitChef premium account?

 • Calorieën: Elk weekmenu bevat het juiste aantal calorieën. 
 • Macro’s: Je kan de macro’s door ons laten bepalen of zelf invullen.
 • Eetmomenten: Je hebt de keuze in hoeveel maaltijden je per dag wil eten.
 • Persoonlijke voorkeuren: Indien je iets niet lust of je bent bijvoorbeeld vegetarisch, dan kan je bepaalde voedingsmiddelen uit je menu laten halen. 
 • Intoleranties en allergieën: Intolerant voor lactose of een allergie voor pinda’s? Dan zal je deze voedingsmiddelen niet in je weekmenu’s tegenkomen.
 • Aanpasbaar: Als je gewicht verliest, verandert je caloriebehoefte. Door wekelijks je gewicht aan te passen passen wij de eetschema's er op aan.

Een eetschema dat voor jou wordt gemaakt bespaart je een zee van tijd en energie. En dat is tijd en energie die jij kan stoppen in boodschappen doen, gezond koken en extra bewegen en sporten. Het is de ideale strategie om doelgericht af te vallen.

👉 Aanmelden voor FitChef Premium