Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Hulp bij afvallen nodig?

Afvallen

Iedereen lijkt wel te weten hoe je moet afvallen, maar desondanks slagen veel mensen er niet in om succesvol gewicht te verliezen. Er lijkt dus toch nog een aantal puzzelstukjes te ontbreken. En theorie omzetten naar de praktijk is allesbehalve vanzelfsprekend. De hoogste tijd voor een beetje bescheidenheid en hulp in te schakelen van een expert. Maar welke soort hulp bestaat er zoal en wat helpt jou het beste vooruit?

Heb ik hulp bij afvallen nodig? 

Of je extra hulp bij afvallen nodig hebt, is eenvoudig te bepalen. Indien je al een tijdje wil afvallen en je bent er nog steeds niet in geslaagd, schakel dan hulp in. Ook al “weet” je wat je moet doen of eten, als het je niet lukt om dit toe te passen in de praktijk is de hulp van een expert goud waard. Maak je niet te druk om de investering die je hiervoor moet doen. Investeren in jezelf en je gezondheid is investeren in je welzijn en geluk. Het enige waar je spijt van zal hebben is dat je niet eerder hulp hebt gezocht. 

Welke hulp bij afvallen werkt het beste? 

De uitdaging is natuurlijk om de juiste hulp te vinden. Denk even rustig na wat jouw grootste uitdaging is bij het afvallen. Weet je het niet, ga dan te rade bij een vriend(in) of ga af op je gevoel. In dit lijstje sommen we enkele soorten hulp op die jou kunnen helpen met succesvol afvallen. 

Diëtist of voedingsdeskundige

De diëtist of voedingsdeskundige is waarschijnlijk de meest bekende professional wat betreft afvallen. Deze persoon zou alles moeten weten over gezonde voeding en heeft vaak ook enkele trucjes in huis om jou stapsgewijs gezonder te doen laten eten. 
Een diëtist is ook officieel erkend en mag/kan je helpen met medische aandoeningen zoals diabetes. 

Personal trainer

Een goede personal trainer weet vaak net zo veel over voeding dan een voedingsdeskundige. Personal trainers zijn gepassioneerd door een gezonde levensstijl en scholen zich regelmatig bij. Bovendien kunnen ze je natuurlijk ook helpen met een trainingsprogramma. 

Hun sterke eigenschap is vooral structuur aanbrengen en gezonde gewoontes aanleren. Ze mogen je officieel echter niet helpen als je een medische aandoening hebt. 

Voedingspsycholoog

Gezonder eten is vaak geen kwestie van “weten” wat gezond is, maar het kunnen omzetten naar de praktijk. Een leuk trucje van een personal trainer of voedingsdeskundige zal niet voldoende zijn als jij te emotioneel verbonden bent met voeding.

Als jij regelmatig eet of snackt omdat je je verveelt, omdat je droevig bent of je eenzaam voelt, dan is het belangrijk om een voedingspsycholoog te raadplegen. Hij of zij zal je weer leren om letterlijk en figuurlijk op een gezonde manier met voeding om te gaan. 

Psycholoog

Indien je uitdagingen veel dieper geworteld zijn, dan kan een algemene psycholoog of een gespecialiseerde psycholoog de beste keuze zijn. Eet jij uit emotie omdat je echt depressief bent of een of ander trauma nog niet verwerkt hebt, dan staat je een grote uitdaging te wachten. Focus in dit geval (nog) niet op afvallen of voeding, maar op innerlijke heling. 

Dit vraagt moed en kracht en je weet misschien niet of je je ooit helemaal beter gaat voelen. Maar zet op zijn minst die eerste stap; probeer! En als je er samen met de psycholoog in slaagt om jouw persoonlijke uitdagingen te trotseren, dan zul je niet alleen makkelijker afvallen, maar ook veel meer succes ervaren op alle andere gebieden in je leven. 

Vrienden en familie

Je omgeving is erg bepalend voor jouw gedrag. Men zegt wel eens: je bent het gemiddelde van de 5 personen die het dichtst bij jou staan. Jezelf omringen met de juiste mensen is soms alles wat je nodig hebt. Heb je een vriend of vriendin die helemaal bezeten is van een gezonde levensstijl? Laat je dan door hem of haar inspireren. Goede vrienden delen graag hun passie met jou en zullen je helpen om je doelen te behalen.  

Eetschema’s

In veel gevallen is afvallen wel gewoon een kwestie van weten wat en hoeveel je mag eten. Veel mensen hebben vooral een houvast nodig die hen op het juiste pad houdt met de nodige inspiratie. 

Een eetschema op maat is dan alles wat je nodig hebt. Met een FitChef Premium abonnement krijg je elke week gepersonaliseerde eetschema’s toegestuurd, waarbij de calorieën en macro’s helemaal zijn aangepast aan jouw behoefte, zodat je op een gezonde en effectieve manier afvalt. 

De gezonde eetschema’s van FitChef helpen je met: 

  • Gezonde & makkelijk bereidbare gerechten
  • Wekelijkse variatie aan lekkere recepten
  • Het juiste aantal calorieën
  • Het juiste aantal eiwitten, koolhydraten en vetten
  • Gepersonaliseerde menu’s: zo kan je kiezen hoeveel maaltijden je wil eten per dag, je menu aanpassen aan je persoonlijke dieetvoorkeuren en intoleranties uitsluiten. 

Via de voedingsapp van FitChef kan je je wekelijkse eetschema raadplegen. Via de slimme calculator krijg je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen om af te vallen. En door je gewicht telkens aan te passen wanneer je vet verliest, past ook je eetschema zich aan. Zo ben je verzekerd dat je succesvol zal afvallen, als je het schema goed opvolgt. 

👉 Meld je hier aan voor persoonlijke eetschema's om af te vallen

Een eetschema is het beste praktische hulpmiddel om succesvol af te vallen. Het is jouw persoonlijke handleiding en blueprint voor succes.