Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Wat kun je doen tegen kipfilet armen?

Afvallen

In Nederland zeggen we tegen kipfilet armen ook wel Juliana-armen. Wijlen koningin Juliana kon haar koninklijke armen dan ook niet verbergen. In Amerika spreken ze over bat wings, en de Engelsen gebruiken het woord “bingoflappers.” Dat is niet onlogisch als je weet dat vooral oudere mensen bingo spelen en dan vol enthousiasme hun kaartje in lucht steken. Maar wat zijn kipfilet armen eigenlijk? En hoe kom je ervan af?

Wat zijn kipfilet armen? 

Bij kipfilet armen is er sprake van veel loshangend vet en vel aan de achterkant van de bovenarm. Kenmerkend is dat deze overschot aan huid en vet echt niet stevig is en bij de minste beweging heen en weer “flubbert.” 

Kipfilet armen aanpakken

Deze flubberarmen kennen 3 grote oorzaken: een hoog vetgehalte, te weinig spierspanning en een slappe huid. Door deze drie factoren samen aan te pakken tover je die slappe kipfilet om in een stevige kippenpoot. 

Een hoog vetgehalte

Indien je vetpercentage te hoog is, dan is de kans op kipfilet armen veel groter. Als vrouw sla je voornamelijk vet op rond de heupen, vandaar het bekende peerfiguur. Maar ook de achterkant van de bovenarmen is een populaire opslagplaats voor extra vet. De precieze verdeling is bij elke vrouw anders, en daarom kan je er meer of minder “aanleg” voor hebben. 

Door je vetpercentage voldoende laag te houden, voorkom je dat er zich overmatig vet kan opstapelen. De beste aanpak is natuurlijk gezonde voeding aan de hand van een voedingsschema. Het is namelijk super belangrijk dat je voldoende eiwitten blijft eten, want anders verlies je spiermassa en worden je bovenarmen nog slapper. 

👉 Meld je hier aan voor eetschema’s op maat

Met de eetschema’s van FitChef krijg je elke week heerlijke recepten op maat. Het aantal calorieën is zo bepaald dat je rustig afvalt, maar het aantal eiwitten is hoog genoeg om je spiermassa niet te verliezen.

Te weinig spierspanning

En zo komen we tot de tweede grote oorzaak van kipfilet armen: te weinig spierspanning. Je hoeft geen grote, dikke gespierde armen te kweken, maar heel dunne of heel slappe spieren zorgen voor te weinig stevigheid. 

Kipfilet armen trainen

De oplossing is om je armspieren te trainen met krachtoefeningen. Hierdoor zullen ze in de eerste plaats een grotere rustspanning krijgen waardoor ze strakker aanvoelen, zonder dat ze echt groter worden. Goed nieuws dus, mocht je vrezen voor Schwarzenegger armen. Wil je toch een beetje extra spiermassa, dan zul je nog een pak harder en specifieker moeten trainen. 

Enkele goede oefeningen tegen kipfilet armen zijn: 

  • Triceps dips
  • Opdrukken met een smalle grip
  • Overhead triceps extensions met de kabel of een dumbbell
  • Triceps pushdown met de kabel
  • Biceps curls met dumbbells

Een slappe huid

Je huid verstevigen is enigszins mogelijk, maar het is een relatief traag proces. Je moet er dus niet te veel van verwachten, maar alle beetjes helpen. Enkele zaken die bijdragen aan een stevigere huid zijn: 

  • De spieroefeningen hierboven
  • Voldoende eiwitten eten. Het eiwit collageen zorgt namelijk voor beter bindweefsel
  • Een bindweefsel massage
  • Gezonde voeding in het algemeen: anti-oxidanten vertragen huidveroudering
  • Stoppen met roken. Roken is toxisch voor je huid en het vermindert de doorbloeding. 

Kortom, je kan kipfilet armen aanpakken, maar het vraagt wel wat inspanning. De beste aanpak is gezonde voeding en extra spieroefeningen. Het goede nieuws is dat dit je niet enkel stevigere armen oplevert, maar ook een veel betere gezondheid, een blij gevoel en meer energie