Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Snel afvallen: 5 tips voor maximaal resultaat

Afvallen

Wie wil afvallen moet geduld hebben. Crashdiëten en het bijhorende jojo-effect willen we niet promoten en moet je absoluut vermijden. Maar er is natuurlijk niets mis met zo snel mogelijk, binnen de gezonde grenzen, af te vallen. Wie gemotiveerd is en alles op alles wil zetten kan in een relatief korte periode verrassende resultaten boeken. Meen je het echt en wil je snel afvallen: pas dan deze extra 5 tips toe.

1. Vermijd snelle suikers

Snel afvallen gaat niet samen met snelle suikers. Er is niet mis met de juiste hoeveelheid koolhydraten, maar te veel snelle suikers moet je absoluut vermijden. Ze bevatten veel calorieën en energie die je niet wil opnemen. Je wil namelijk een energietekort creëren en je vetvoorraad aanspreken. En snelle suikers zorgen voor cravings, waardoor je nog meer gaat eten. 

De eerste dagen zonder suikers zorgen soms voor ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn. Doe je een bepaalde sport waar explosiviteit aan te pas komt? Dan zal je merken dat je iets trager of minder sterk bent. Dat komt omdat vetten nu eenmaal trager gemetaboliseerd worden dan suikers. Maar zodra je deze eerste fase voorbij bent zal het steeds gemakkelijker worden. En op lange termijn word je dankzij een meer afgetraind lichaam juist weer sneller. 

2. Stop met alcohol

Wil je snel afvallen en je ook veel beter in je vel voelen? Stop dan (voor een tijdje) volledig met alcohol drinken. Je zult versteld staan van de hoeveelheid calorieën die je bespaart! Alcohol is een speciale vorm van suiker, dus eigenlijk kon je dit uit tip 1 al afleiden. Maar omdat het zo ingebed zit in onze gewoontes, krijgt het een extra vermelding. 

Stoppen met alcohol levert je bovendien 3 verschillende voordelen: 

  • Je bereikt makkelijker een calorietekort. 
  • Je slaapt beter en krijgt meer energie waardoor je intenser kan sporten. 
  • Je lever krijgt meer ruimte en tijd en zal je hormonen in balans brengen. Hierdoor behoud je meer spiermassa en verbrand je makkelijker vetten. 

3. Gebruik een eetschema 

Om je vetverlies te maximaliseren kun je beter niets aan het toeval overlaten en een eetschema voor gezond en snel afvallen gebruiken. Een kwalitatief goed schema voorziet je van de juiste hoeveelheid calorieën en macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten). 

Met een FitChef Premium abonnement krijg je elke week eetschema’s op maat die hier helemaal aan voldoen. Bovendien kan je je schema nog verder personaliseren aan je eigen dieetvoorkeuren, smaak en leefstijlgewoontes. 

👉 Meld je hier aan voor eetschema’s op maat om te vallen

4. Doe intermittent fasting

De totale hoeveelheid calorieën die je op een dag inneemt is doorslaggevend. Maar ook de timing speelt een rol en kan je helpen snel afvallen. 

Intermittent fasting maakt minder eten makkelijker en boost je vetverbranding, testosteron en groeihormoon. Combineer dit met nuchtere beweging en je lichaam wordt een echte vetverbrandingsmachine. Met de eetschema's van FitChef kan je intermittent fasting aanpassen aan jouw dagelijkse energiebehoefte. 

5. Beweeg en sport meer

Voeding is de belangrijkste factor als je wil afvallen. Maar beweging en sport is natuurlijk cruciaal als je snel afvallen belangrijk vindt. Indien je de tijd en energie hebt, mag je gerust elke dag 2 uurtjes sporten. Wissel af tussen verschillende sporten en rustige en intense trainingen. Zo geef je het lichaam voldoende mogelijkheden om te herstellen en deze hoeveelheid vol te houden.

Vooral als je naast krachttraining ook kiest voor buitensport zoals wandelen en fietsen, vliegt de tijd voorbij. Ga er in het weekend lekker op uit met de fiets of boek een actieve wandelvakantie. Bewegen helpt niet alleen vet te verbranden, je wordt er ook gewoon blijer van.