Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

5 voordelen van een voedingscoach om af te vallen

Afvallen

Wil jij gezonder eten om je beter in je vel te voelen of om af te vallen, maar weet je niet hoe er aan te beginnen? Dan kan een voedingscoach een goede oplossing zijn. Een ervaren coach helpt jou elke uitdaging overwinnen om je doel te bereiken. Maar niet iedereen heeft nood aan intensieve coaching. Soms kan een persoonlijk eetschema voldoende zijn.

De voordelen van een voedingscoach

Vaak weet je wel ongeveer wat je zou moeten doen om gezonder te eten, maar toch lukt het niet om je intenties om te zetten in acties. Laten we eens kijken hoe een voedingscoach je kan helpen. 

1. Prioriteiten stellen

Het is absoluut begrijpelijk dat je de bomen door het dieetbos niet meer ziet. Wat is nu wel en niet gezond? Hoe kan je gezond en verantwoord afvallen? En wat is de belangrijkste eerste stap voor jou? Een ervaren voedingscoach brengt overzicht en structuur en weet de juiste prioriteiten te stellen voor een maximaal resultaat.  

2. Stok achter de deur

Veel mensen hebben af en toe goede voornemens, maar die verdwijnen nogal snel op de achtergrond. Een voedingscoach houdt je verantwoordelijk om consistent actie te ondernemen. 

3. Persoonlijke aanpak

Iedereen is anders. Zowel wat betref voeding, als wat betreft je persoonlijke uitdagingen. Een persoonlijke aanpak is nodig om de coaching af te stemmen op jouw levensstijl, karakter, werk, gezinssituatie, dieet-voorkeuren en doelstellingen. 

4. Je doet kennis op

Je hoeft zelf geen voedingsdeskundige te worden, maar door een aantal zaken te weten en te begrijpen is het wel veel makkelijker om bepaalde acties te ondernemen. Kennis is macht en het motiveert enorm. 

5. Je kan vragen stellen

Op het internet vind je alles, maar je weet niet wat je ervan moet geloven. Een gediplomeerd voedingscoach kan je een betrouwbaarder antwoord geven op al je vragen.  

Heb jij een voedingscoach nodig? 

Indien je voelt dat je jezelf er niet kan toe aanzetten om gezonder te eten, dan kan een voedingscoach een goed idee zijn. Zeker indien je last hebt van een lage motivatie of je eet dikwijls vanuit je emotie. 

Indien je echter voelt dat je zelf voldoende verantwoordelijkheid kan nemen, maar je gewoon nood hebt aan een goed plan, dan is een voedingscoach wat overdreven. Je betaalt er tenslotte veel voor, en het kost je ook veel tijd om alle gesprekken te voeren.

Indien je geen nood hebt aan die gesprekken, maar klaar bent voor actie, dan is een eetschema op maat een snellere en efficiëntere weg naar jouw succes. 

FitChef biedt online eetschema’s op maat die helemaal gepersonaliseerd worden aan de hand van jouw dieetvoorkeuren, (actieve) levensstijl en doelstellingen. Nadat je je hebt aangemeld wordt je schema meteen gemaakt en kan je snel aan de slag. Mocht je toch nog enkele vragen hebben, dan staat ons team ook altijd voor jou klaar. 

👉 Meld je hier aan voor wekelijkse eetschema’s op maat