Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Voedingsschema voor afvallen nodig? Laat ons je helpen!

Afvallen

Afvallen valt of staat met de juiste voeding. Gezonder en minder eten klinkt logisch. Maar hoe doe je dat in de praktijk en hoe ziet een echt voedingsschema er eigenlijk uit? Bestaat er wel zoiets als een voedingsschema voor afvallen dat echt werkt?

Hoe ziet een ideaal voedingsschema voor afvallen eruit? 

Als je succesvol wil afvallen kun je beter niets aan het toeval overlaten. Een voedingsschema kan je echte resultaten opleveren en is de beste manier om op een onderbouwde en duurzame manier af te vallen. Een goed voedingsschema moet wel aan een aantal zaken voldoen. 

Gezonde gerechten

Om af te vallen hoef je echt geen vreemde diëten te proberen en al zeker geen ongezonde diëten op basis van synthetische lightproducten of shakes. Normale en gezonde voeding werkt even goed en zelfs beter.

Natuurlijke, onbewerkte, gezonde voeding is lekker, verzadigend en levert het lichaam alle voedingsstoffen die nodig zijn om je energiek te voelen en je lichaam in balans te brengen. Laat je niets wijsmaken door flashy reclame en geloof juist in de kracht van Moeder Natuur. 

Juiste aantal macro’s

Gezonde gerechten vormen de basis van een voedingsschema voor afvallen, maar dat is niet voldoende.

Afvallen heeft nog steeds alles te maken met een licht negatieve energiebalans en de optimale hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten. Als jij eet volgens de macro’s die jouw lichaam nodig heeft, dan is afvallen bijna gegarandeerd. 

Makkelijke recepten

Een voedingsschema moet niet alleen op papier helemaal kloppen, het moet ook praktisch zijn. Een voedingsschema volgen is niet hetzelfde als een koksopleiding doen. Alle gerechten moeten makkelijk te bereiden zijn zodat je ook op drukke momenten de tijd en energie hebt om je maaltijd klaar te maken. 

Personaliseerbaar 

Om een voedingsschema echt te laten werken moet het helemaal op maat gemaakt zijn. Dat betekent dat wanneer jij geen vlees eet of geen aubergine lust, dat je dit ook niet terugvindt in je voedingsschema. 

Aan de hoeveelheid voedsel dat je moet of mag eten kan je niet veel veranderen, maar je kan wel kiezen over hoeveel maaltijden je je totale eten wil spreiden. Ben jij een snacker of eet je liever maximaal 2 keer op een dag? Dan moet je schema hieraan aangepast zijn.

Waar vind je nu een voedingsschema voor afvallen dat gezonde gerechten aanbiedt met het juiste aantal macro’s, makkelijke recepten en helemaal gepersonaliseerd? Bij FitChef!

Met een FitChef Premium abonnement krijg je wekelijks voedingsschema’s op maat. De recepten zijn gezond, lekker en eenvoudig te bereiden. De voedingsschema’s zijn uitermate te personaliseren. Je kan kiezen hoeveel maaltijden of snacks je wil en welke voedingsmiddelen je wil uitsluiten. Door regelmatig een update van je gewicht in te voeren past je schema zich aan, zodat je blijft afvallen. 

👉 Meld je hier aan voor wekelijkse voedingsschema’s voor afvallen

Voedingsschema afvallen man

Een voedingsschema voor afvallen is in principe hetzelfde voor mannen als voor vrouwen. Mannen zijn geneigd om meer aan krachttraining te doen en zullen daarom meer eiwitten nodig hebben. Maar als een vrouw krachttraining doet, heeft zij ook meer eiwitten nodig.

Voedingsschema afvallen vrouw

Vrouwen wegen gemiddeld minder dan mannen en hebben in verhouding minder spiermassa. Hierdoor zullen ze meestal zowel in absolute zin, als in verhouding tot hun lichaamsgewicht minder mogen eten om af te vallen. Maar dit is dus gemiddeld en hangt af van het individu en niet van het geslacht. Onze FitChef calculator houdt hier helemaal rekening mee.