Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Eet je fit en slank met de juiste voeding

Gezondheid

Wie wil er nou niet fit en slank zijn? Je beter in je vel voelen is elk jaar een van de meest populaire voornemens. Het beste is natuurlijk om heel je leefstijl aan te pakken door minder alcohol te drinken, op tijd te gaan slapen, te ontstressen, je dagelijks bloot te stellen aan zonlicht enzovoort. Maar de meest cruciale factor is voeding! Door enkel en alleen je voeding te optimaliseren raak je al een heel eind!

4 supertips voor een fit en slank lichaam

Met deze tips willen we je een aantal praktische strategieën meegeven om op een gezonde manier fit en slank te worden. 

1. Eet zoveel mogelijk onbewerkte voeding

Een van de grootste redenen waarom zo veel mensen te zwaar of niet fit zijn is door de algemene lage kwaliteit van de “voeding”.

Sterk bewerkte voeding is eigenlijk geen voeding meer. Het bevat veel te hoge concentraties aan calorieën en veel te weinig voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. En tegenwoordig bevatten ze zelfs een heleboel stoffen die je lichaam niet eens kent. Het gevolg? Je eet er te veel van, wordt zwaarlijvig en voelt je ellendig. 

Onbewerkte voeding eten is best eenvoudig. Het enige wat je moet doen is zelf aan de slag gaan. Koop pure producten en kook zelf je maaltijden. Je zal het merken: het is een wereld van verschil. 

2. Eet juist voldoende

Ook al weeg je veel te zwaar, jezelf uithongeren is nooit een goed idee. Je valt er wel snel van af, maar je energiepeil daalt helaas mee. En hierdoor krijg je het jojo-effect. Wil je toch afvallen? Zorg er dan voor dat je in een licht calorietekort verkeert. Zo val je langzaam maar zeker af, voel je je sterk en behoud je makkelijker je spiermassa. 

Hoe weet je hoeveel je precies moet eten? Dat kan met een eetschema van FitChef! Al onze eetschema’s worden op maat gemaakt, zodat jij op een gezonde manier afvalt en je goed in je vel blijft voelen. 

👉 Meld je hier aan voor eetschema’s om af te vallen

3. Eet met je handen! 

Nee, dat hoeft niet letterlijk. Maar om fit en slank te worden is het wel belangrijk dat je naast het juiste aantal calorieën, de juiste hoeveelheid macronutriënten binnenkrijgt. 

Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van spieren, enzymen en hormonen. Gezonde vetten zijn nodig voor elke lichaamscel, de aanmaak van hormonen en gezonde hersenen. En de juiste hoeveelheid koolhydraten geeft je voldoende energie om te bewegen

Om de juiste hoeveelheid macro’s te eten kan je de handpalm-methode gebruiken. Neem hiervoor bij elke hoofdmaaltijd de volgende porties in acht: 

  • Neem minimaal een portie groenten ter grootte van één vuist per maaltijd. 
  • Een maaltijdportie eiwitten is ongeveer één handpalm.
  • Een portie koolhydraten bestaat uit één vuist.
  • Een portie vet heeft ongeveer de grootte van je duim.

Dit is een goede richtlijn, maar uiteraard geen perfecte methode. Wil je echt volgens je macro’s eten, meld je dan aan voor onze wekelijkse eetschema’s. Want daar zijn zowel de calorieën als de macro’s volledig afgestemd op jouw persoonlijke behoefte. 

4. Beweeg nuchter

Jezelf uithongeren is niet slim, maar nuchter bewegen is wel een goede manier om snel fit en slank te worden. Dit hoeft geen extreme vormen aan te nemen. De simpelste manier is een rustige ochtendwandeling te maken voor je ontbijt. Of je fietst bijvoorbeeld naar je werk en je eet daar je gezonde ontbijtje. Een groot glas water bij het opstaan mag wel en is zelfs sterk aan te raden! 

  • De voordelen van nuchter bewegen zijn: 
  • Je dwingt je lichaam vetten te verbranden. 
  • Je verhoogt je insulinegevoeligheid (wat werkt tegen diabetes).
  • Je voelt je erg fris en alert, als je niet te intens beweegt. 

Zoek niet langer naar duizend-en-een andere tips, maar ga aan de slag met deze basis. Onderneem actie en voel het verschil!