Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

7 keer gezonde lunch om mee te nemen naar je werk!

Gezondheid

Heerlijk! Je bent helemaal gemotiveerd om gezond te eten. Niet alleen thuis, maar ook op je werk. Door zelf een gezonde lunch mee te nemen naar je werk voorkom je dat je genoodzaakt bent om naar een afhaalmaaltijd te grijpen. Gezonde afhaallunches zijn niet overal te vinden en er zit vaak toch een beetje suiker of wat anders in verborgen. Als je zelf je lunch bereidt, weet je precies wat erin zit. Maar hoe stel je een gezonde lunch samen, die je ook makkelijk kan meenemen naar je werk?

7 tips om je gezonde lunch mee te nemen naar je werk

Een gezonde lunch meenemen met veel groenten is niet altijd even handig. Je wil het liefst dat je lunch er nog smakelijk uitziet als je deze ‘s middags tevoorschijn haalt. Met deze tips lijkt het net alsof je gezonde lunch vers bereid is! 

1. Een kleurrijke broodmaaltijd

Laten we beginnen met een klassieke broodmaaltijd. Brood bevat inderdaad koolhydraten en calorieën, maar als je die afstemt op jouw energiebehoefte is dat geen probleem. Beleg elke boterham met heerlijke groenten. Hou tomaten en “natte” ingrediënten eventueel apart, zodat je boterham niet op een spons lijkt en hier ook niet naar smaakt.

Hoe minder calorieën je wil eten, hoe meer groenten je kan gebruiken. En kies eventueel voor mager broodbeleg. 

2. Wrap it up

Een wrap is ideaal als lunch omdat je er echt alles in kwijt kan. Nog wat restjes kip over van de vorige avond? Gebruik ze in de wrap! Heb je nog groenten, waarvan je niet weet wat je ermee moet? Ze kunnen vast in de wrap.

Een wrap is ook lekker en makkelijk om te eten, als je ’m oprolt zoals het moet natuurlijk. En het voordeel is dat een wrap minder snel zacht wordt dan brood

3. Lunch dip

Heb je geen grote honger tijdens de middag, kies dan eventueel voor een gezonde lunch van een dipsaus met wat groenten. Wat dacht je van worteltjes met hummus of paprikastengels met guacamole? Een lichte lunch zonder snelle suikers zorgt ervoor dat je maaltijd niet moeilijk verteert en dat je bloedsuiker stabiel blijft. Het voorkomt een namiddagdipje, snap je? 

4. Crack it easy

Een andere manier om een licht verteerbare lunch lunch samen te stellen is met crackers of rijstwafels. Deze kan je beleggen met hummus of mager broodbeleg en natuurlijk met veel groenten. Deze lunch bevat wel koolhydraten, maar de kleine hoeveelheid, samen met broodbeleg en groenten zorgt ervoor dat je er geen energiedip van krijgt. 

5. Olala frittata

Heb je zin in een stevigere lunch? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een frittata. De eieren leveren je natuurlijk veel eiwitten op en je kan er allerlei restjes in verwerken. Aan jou de keuze of je hem nog wil opwarmen of koud gaat opeten. 

6. Quiche dish

Net als een frittata is een quiche ideaal als lunch. Er zijn een heleboel variaties mogelijk en je kan er prima groene bladgroenten zoals spinazie in kwijt. Een quiche wordt wel gemaakt met bladerdeeg en room. Dus als je wil besparen op calorieën, neem dan geen al te groot stuk en doe er een extra salade bij. 

7. Pastasalades 

De ideale manier om zo veel mogelijk groenten te eten is natuurlijk een salade bereiden. Wil je graag wat extra energie? Maak er dan een pastasalade van. Vergeet ook je eiwitten niet! Voor een frisse touch kan je ook fruit zoals bessen of aardbeien toevoegen. Experimenteer met de smaken die jij lekker vindt. Je kan vooraf alles samenvoegen of de nattere ingrediënten apart houden. 

Tips om je lunch salade mee te nemen

Een gezonde lunch meenemen met veel groenten, daar hoort een goede organisatie bij. Om er voor te zorgen dat je lunch heelhuids aankomt op je werk kun je het beste rekening houden met het volgende: 

 • Volledig afsluitbare box: zodat je geen sap of saus op je werkdocumenten giet.
 • Natte ingrediënten en dressing/saus in een apart potje: om een soep te voorkomen.
 • Eventuele aparte toppings: het oog wil ook wat en het is leuker.
 • Gebruik een koeltas: vooral in de zomer “verwelken” je groenten erg snel. 
 • Gebruik een lunchbox die je kan opwarmen: lekker praktisch voor de warme lunch.

Eiwitrijke lunch meenemen

Wil je een gezonde lunch meenemen met veel eiwitten? Natuurlijk kan je geen vlees bakken aan het bureau van je baas. Bewaar die BBQ maar voor het volgende teamuitje. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om een eiwitrijke lunch samen te stellen. Als basis kan je de volgende eiwitbommetjes gebruiken: 

 • Eieren
 • Gerookte vis 
 • Linzen
 • Kikkererwten
 • Hummus
 • Bonen
 • Voorgebakken kip 
 • Extra noten
 • Notenpasta
 • Mager broodbeleg

10 x gezonde en gemakkelijke lunch om mee te nemen

Een gezonde lunch meenemen is niet zo moeilijk met heerlijke recepten uit onze database. Laat je alvast inspireren: