Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Gezonde snacks voor in de avond: 12 tips

Gezondheid

Je hebt de hele dag lekker en gezond gegeten, maar hebt ‘s avonds toch nog trek. Dan wil je dat natuurlijk niet verpesten met fastfood. Uiteraard mag je jezelf wel verwennen. Maar als je ons lijstje bekijkt, zul je zien dat jezelf verwennen met gezonde snacks veel leuker is!

Gezonde snacks voor in de avond

Elke snack die je overdag eet, kan je ook ‘s avonds eten. En maak je ook niet druk over calorieën of koolhydraten in de avond. Zolang je dagtotaal klopt, kom je er echt niet extra van aan. Wil je weten hoeveel calorieën jij op een dag mag eten? Bereken het dan in twee minuten met de FitChef calculator. 

👉 Bereken hier je dagelijkse energiebehoefte

De timing van je voeding is dus niet belangrijk. En als er al iets over te zeggen valt, dan zou je zelfs kunnen beweren dat het beter is om ‘s avonds je koolhydraten te eten in plaats van in de ochtend. Kijk maar naar de principes van intermittent fasting.  

12 inspiratie tips voor gezonde snacks in de avond

Zo, hier zijn enkele heerlijke, gezonde snacks voor in de avond. Geniet van wat me-time of quality time met je partner of vrienden. 

 1. Yoghurt met een stukje fruit. Yoghurt bevat nog wat extra eiwitten en fruit voorziet je van water, vitamines en mineralen. 
 2. Gedroogd fruit. Gedroogd fruit smaakt heerlijk zoet en bevat nog steeds vitamines en mineralen, maar bijna geen water. 
 3. Appel in de oven met kaneel. Een heerlijke snack voor de herfst of winter of natuurlijk op elk moment dat jij er zin in hebt. 
 4. Sorbetijs. Ijsjes ongezond? Sorbetijs zonder suiker is pure goedheid van moeder natuur. 
 5. Suikervrije frozen yoghurt. Zin in een romiger ijsje, probeer dan eens yoghurtijs zonder suiker. 
 6. Gezouten popcorn. Popcorn is niets meer of minder dan gepofte maïs en is dus heel natuurlijk. Een beetje zout of kruiden in plaats van suiker en je hebt een gezonde snack. 
 7. (Gevulde) olijven. Olijven zijn superfoods vol gezonde vetten, goed voor je hart en bloedvaten. En gevuld met kaas of ansjovis zijn ze nog beter!
 8. Boerenkoolchips. Chips is gefrituurd en een no go als je gezond wil snacken. Maar boerenkool-blaadjes uit de oven is een superfood on fire. 
 9. Edamameboontjes. Vind je het leuk om te peuzelen? Neem dan heerlijke, eiwitrijke edamame boontjes in de peul. 
 10. Pistachenoten. Krijg je nog steeds niet genoeg van dat peuzelen? Eet dan wat pistachenootjes. Hopelijk heb je je nagels niet te kort geknipt. 
 11. Geroosterde kikkererwten. Kikkererwten als snack? Ja hoor. Geroosterd is het net alsof je nootjes eet. 
 12. Groenten met hummus. Heb jij nog niet al je groenten op? Ga dan ‘s avonds lekker door met groenten eten. Maar zorg wel voor een heerlijke dipsaus, zoals hummus.