Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Lekkere gezonde toetjes maken doe je zo! Met recepten

Gezondheid

Een toetje dient niet om de honger te stillen, maar om je een beetje extra te verwennen. Meestal zijn toetjes dan ook erg zoet en zitten er veel calorieën in. Als die hoeveelheid calorieën binnen jouw energiebehoeftes passen is dat helemaal prima, maar kies wel zoveel mogelijk voor gezonde versies.

Gezonde toetjes maken: 4 tips

Als je gezonde toetjes wil eten kan je die best zelf maken. Toetjes uit de supermarkt zitten bijna altijd vol toegevoegde suikers en allerlei andere smaak- en bewaarstoffen. Hoe pak je het dan best aan? 

1. Gebruik natuurlijke ingrediënten

Ook al is een toetje zoet, je kan nog steeds zoveel mogelijk met natuurlijke ingrediënten werken. Gebruik fruit, dadels of honing in plaats van tafelsuiker zonder enige voedingswaarde. 

2. Kies een gezonde basis

Indien je basis bestaat uit fruit, yoghurt, kwark of sorbetijs, dan is 80% van je toetjes al gezond. Op die manier kan je je iets meer permitteren met de extra’s en toppings. 

3. Hou het simpel

Een potje kwark klinkt misschien niet zo aantrekkelijk als toetje. Maar met heerlijke gezonde toppings zoals cacaonibs, warme bessen krijg je meteen water in de mond. 

4. Ga voor eiwitrijk

Met een paar slimme ingrediënten krijg je ook via je gezond toetje nog extra eiwitten binnen. Denk maar aan kwark, skyr, pindakaas en noten. 

Gezonde toetjes recepten

Heb je al honger gekregen en al je groenten flink opgegeten? Laat je dan inspireren door deze eenvoudige, maar heerlijke recepten. 

Gezond toetje met fruit

Fruit is natuurlijk gezond, en het is ook zoet. Heerlijk dus om een toetje mee te maken. 

Gezonde toetjes met kwark

Kwark, yoghurt en skyr zijn makkelijke manieren om meer eiwitten aan je toetje toe te voegen. 

Gezonde toetjes met weinig calorieën

Toetjes zijn vaak zoet en calorierijk. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. 

Heel eenvoudige gezonde toetjes

Wil je nog iets zoet? Je hoeft heus geen hele taart te bakken. Simpel kan ook.