Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

7 gezonde groente snacks voor meer energie

Gezondheid

Groenten zijn gezond. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels en zijn calorie-arm. Je mag er dus echt veel van eten, en niet enkel bij de maaltijd, maar ook als snack. Groenten als tussendoortje hebben een aantal extra interessante voordelen. Neem dus gauw een doosje snoeptomaatjes bij de hand en lees snel verder.

Wat zijn de voordelen van groente snacks? 

Groente snacks zijn niet enkel een langetermijninvestering voor je gezondheid, maar ze leveren je ook direct meer energie

Extra groenten

Het eerste voordeel van groente snacks is simpelweg dat je meer groenten eet en dus makkelijker aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid komt.

Het Voedingscentrum beveelt aan om 250 gram groente per dag te eten. Maar slechts 16% van de volwassenen eet dagelijks meer dan 200 gram groenten. Dat kan dus beter. En 1 extra portie als tussendoortje kan het verschil maken!  

Calorie-arm

Andere tussendoortjes zoals koeken en gebak bevatten veel calorieën. Niet erg als je wil aankomen, maar verre van ideaal voor het grootste deel van de bevolking dat liever een kilootje kwijt wil. En zelfs als je je geen zorgen maakt om je gewicht, is al die bewerkte voeding gewoon niet voedzaam.

Stabiele bloedsuikerspiegel

Groenten bevatten zodanig weinig calorieën en veel vezels, dat de suikers die er in zitten slechts een heel kleine invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Een stabiele bloedsuikerspiegel tussen je hoofdmaaltijden is belangrijk voor evenwichtige energieniveaus en het vermijden van energiedipjes. Zo kan jij je beter focussen op je werk of hobby. 

Een energiereep of een koek daarentegen stuwt voor even je energielevels omhoog, maar vervolgens crashen deze weer onverbiddelijk naar beneden. 

Extra hydratatie

Groenten zijn niet enkel de beste snack omwille van de calorieën en stabiele bloedsuikerspiegel. Een gebrek aan energie tijdens de dag is vaak te wijten aan dehydratatie.

Veel Nederlanders drinken te weinig. En zeker als je veel moet praten of werkt in een omgeving met droge lucht heb je extra hydratatie nodig. Groenten bevatten veel water, samen met mineralen, die zorgen voor een ideale absorptie. 

Je zult na het eten van groenten merken dat de drang naar “energierijke snacks” snel verdwijnt. 

Zal je van groente snacks eerder afvallen of aankomen? 

Omdat groente snacks weinig calorieën bevatten en cravings vermijden kan je ze zeker inzetten om af te vallen. 

Voor wie wil aankomen zijn er ook voordelen. Groenten bevatten weinig calorieën, maar je hebt wel een basishoeveelheid vezels nodig voor de optimale werking van je verteringsstelsel, waardoor je meer kan eten, als je dat wil. 

Zowel als je wil afvallen of aankomen moet je dus groenten eten. Wat er met je gewicht gebeurt, is afhankelijk van je totale inname aan calorieën en macronutriënten.

Heb jij een bepaalde doelstelling? Probeer dan de eetschema’s van FitChef waarbij je energie-inname helemaal persoonlijk wordt afgestemd op jouw persoonlijke energiebehoefte en jij aan je gewenste lichaamssamenstelling kan werken. 

👉 Meld je hier aan voor persoonlijke eetschema’s

7 x inspiratie voor lekkere groente snacks

Een puur onbewerkt handjevol snoeptomaatjes is prima, maar indien je toe bent aan een inspirerendere snack, dan vind je hier alvast een aantal leuke en gezonde ideetjes: