Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Het ontstaan van FitChef

Gezondheid

Op een druilerige zondagmiddag zette Mark van Oosterwijck als hobbyproject zijn eerste blog over sport en voeding online. Dat zijn website (Drogespieren.nl) in vijf jaar uit zou groeien tot één van de grootste gezondheidsblogs van Nederland, zag op dat moment niemand aankomen – hijzelf nog wel het minst. Met de lancering van het FitChef Community platform zetten we een nieuwe stap! Het doel: gezond eten makkelijker maken dan ooit. Een goede gelegenheid om eens te kijken wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurd is.

Voedingsadvies waar je écht iets aan hebt

Wie zoals Mark in zijn jeugd worstelt met overgewicht, leert al vroeg dat eten niet altijd een leuke aangelegenheid is. Niets verpest een lekkere maaltijd zo snel als een streng dieet en een eindeloze reeks tegenstrijdige voedingsadviezen!

En vooral van dat laatste bleken er schrikbarend veel in omloop, zo ontdekte Mark toen hij zich steeds beter in voeding verdiepte. Na keer op keer geconfronteerd te zijn met onzinnige hypes, onbegrijpelijke informatie, slechte onderzoeken en regelrechte misleiding, besloot hij dat het tijd werd voor écht nuttig voedingsadvies.

Met oog voor de feiten

Zo ontstond Drogespieren.nl. Oorspronkelijk was de site vooral bedoeld voor sporters, maar al snel werd het ook een bron van informatie voor iedereen die meer wilde weten over fatsoenlijke voeding.

De filosofie van Drogespieren.nl was heel eenvoudig: gezond eten op een nuchtere, simpele manier benaderen. Geen extreme diëten waar je je hele leven voor om moet gooien, dus. En geen bizarre wondermiddeltjes en supplementen waarvan de werking doorgaans schromelijk overdreven wordt.

In plaats daarvan leverde de website degelijke en goed onderbouwde adviezen, met oog voor de feiten. En dat bleek aan te slaan. Binnen een paar jaar groeide Drogespieren.nl uit tot een blog met bijna een miljoen lezers per maand.

De FitChef kookboeken

Toch ontbrak er nog iets… Drogespieren.nl bood weliswaar handenvol algemene adviezen, maar hoe vertaal je die nu echt naar een gezond dagelijks eetpatroon? Om die stap makkelijker te maken, besloot Mark met een nieuw product te komen: de FitChef kookboeken.

Nu belanden kookboeken maar al te vaak ergens op een stoffige plank, om alleen bij speciale gelegenheden tevoorschijn te komen. Dat was voor de FitChef boeken niet het idee! De recepten moesten geschikt zijn voor dagelijks gebruik, zodat je er voor iedere maaltijd inspiratie uit kon halen.

En dat lukte! FitChef 1 was een razend succes: er kwamen duizenden enthousiaste reacties binnen van lezers die van hun overtollige kilo’s of suikerverslaving af waren. Het vervolg met extra snelle recepten, FitChef Turbo, vloog ook uit de schappen.

Een persoonlijk weekmenu

Na dat succes kon een volgende stap niet uitblijven. Maar hoe konden we gezond eten nóg makkelijker maken?

Opnieuw kreeg Mark een ingeving. De meeste vragen die we kregen, gingen niet over recepten, maar over voedingspatronen als geheel. Het antwoord op die behoefte was een online tool/applicatie voor een persoonlijk weekmenu op maat.

Met veel rekenwerk en gepuzzel stelden we een weekmenu samen waarin de hoeveelheden automatisch aangepast werden op de dagelijkse behoefte van de gebruiker. Het was een groot succes. Het weekmenu werd in korte tijd meer dan 150.000 keer gedownload!

Het FitChef platform

Het enige nadeel? We hadden maar één weekmenu – met als gevolg dat gebruikers iedere week hetzelfde moesten eten. Dat ging tegen onze filosofie van ‘gezond, maar ook gevarieerd eten’ in. Gelukkig was dat eerste weekmenu nog maar het begin. Achter de schermen werd hard gewerkt aan een veel uitgebreider product…

Maar liefst 14 maanden lang was ons team bezig met de ontwikkeling van een gloednieuw FitChef platform. Dat moest niet alleen duizenden recepten bevatten, maar ook wekelijks een nieuw gevarieerd menu afleveren! Bovendien moest het de mogelijkheid geven om te filteren op voorkeuren en allergieën, boodschappenlijsten te maken, en nog veel meer.

Het FitChef platform is daarmee veel meer dan een online kookboek! Het rekent voor je uit hoe veel je moet eten, en geeft je de juiste recepten voor de juiste momenten. Bovendien houdt het rekening met wetenschappelijke richtlijnen voor gezonde voeding, zorgt het voor voldoende variatie, en stelt het je weekmenu’s zo kostenefficiënt mogelijk samen. Zo hoef je geen moment meer na te denken en gaat gezond eten bijna vanzelf.

👉 Aanmelden voor FitChef Premium

FitChef.com

Na het succes van FitChef.nl en de bijbehorende app in Nederland, breiden we nu internationaal uit via FitChef.com. Of je nu in Nederland, België, de Verenigde Staten of elders bent, via FitChef.nl en FitChef.com helpen wij gebruikers over de gehele wereld gezonde eetgewoonten te ontwikkelen zonder de stress van het plannen.