Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Koolhydraatarme hapjes: een handige lijst ter inspiratie!

Gezondheid

Sommige mensen denken dat snacken een no-go is als je wil afvallen of je gezondheid wil verbeteren. Om het uur een donut naar binnen werken is natuurlijk geen goed idee, maar er zijn ook veel gezonde alternatieven om te snacken. Onze lijst met gezonde, koolhydraatarme tussendoortjes zorgt vast voor de nodige inspiratie!

4 voordelen van koolhydraatarme hapjes

Koolhydraatarme hapjes kunnen je, afhankelijk van je doelstelling, op een gezonde manier vooruit helpen. 

1. Minder calorieën (soms)

De meeste snacks met koolhydraten en suikers bevatten erg veel calorieën. Denk maar aan koek, gebak, frisdranken, snoep, energierepen enzovoort. Koolhydraatarme alternatieven zijn meestal ook lager in calorieën. Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals een handjevol noten. Deze bevatten veel vetten, en dus ook veel calorieën, maar wel in een gezondere vorm dan suikers.

2. Stabiele bloedsuikerspiegel

Koolhydraatarme hapjes bevatten dus minder calorieën of calorieën in de vorm van vetten en eiwitten. Deze hebben een veel geringer effect op de bloedsuikerspiegel, waardoor je minder schommelingen in je energie krijgt. 

Een stabiele energie is superbelangrijk. De meeste mensen snacken namelijk juist omdat ze extra energie willen. Als je dan een uurtje na het eten van je snack helemaal indut omwille van een suikerdip, dan heeft je strategie gefaald. Met calorie-arme, vetrijke of eiwitrijke snacks kan je dit voorkomen.  

3. Minder cravings

Een stabielere bloedsuikerspiegel en het niet toedienen van een semi-verslavend shot suiker zorgt voor minder cravings. Hierdoor kan je de rest van de dag betere en gezondere beslissingen maken. Het komt dus zowel je gezondheid als je werk ten goede. En je humeur wordt ook minder aangetast, in tegenstelling tot snelle suikers die voor prikkelbaarheid zorgen. Dat zullen je collega’s en je partner vast waarderen.

4. Meer eiwitten of andere voedingsstoffen

Indien je minder suikers eet, is er meer ruimte voor andere voedingsstoffen zoals eiwitten, welke superbelangrijk zijn. En door meer groenten te integreren in je tussendoortjes, krijg je ook veel meer vitamines en mineralen binnen. Een dubbele winst dus. 

Een lijst met gezonde koolhydraatarme tussendoortjes

Ben je overtuigd van de voordelen van koolhydraatarme hapjes of tussendoortjes? Laat je dan inspireren door deze heerlijke lijst:

Om er zeker van te zijn dat deze koolhydraatarme hapjes perfect binnen je energiebehoefte passen zodat je zorgeloos op gewicht kan blijven of afvallen, kan je een eetschema gebruiken. Met de eetschema’s van FitChef krijg je elke week eetmenu’s op maat waarbij alle maaltijden en snacks perfect worden afgestemd op jouw persoonlijke energiebehoefte. 
 
👉 Meld je hier aan voor eetschema’s op maat