Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Het perfecte voedingsplan voor het mesomorf lichaamstype

Gezondheid

Als mesomorf ben je gezegend met goede genen, al is dat natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. Maar in de meeste gevallen hoef je niet zo streng voor jezelf te zijn om enig resultaat te halen. Ontdek hoe je het perfecte voedingsplan voor iemand met een mesomorf lichaamstype opstelt.

Wat is een mesomorf lichaamstype? 

Een mesomorf is iemand die erg atletisch gebouwd is. Mesomorfen hebben brede schouders en zijn erg gespierd. Tegelijkertijd hebben ze een smalle taille en weinig lichaamsvet. Kortom, het beste van beide werelden. Want veel mensen vinden dit lichaamstype aantrekkelijk. 

Typische kenmerken voor het mesomorf lichaamstype zijn: 

  • Atletische bouw
  • Brede schouders
  • Smalle taille
  • Van nature gespierd, volle borst, ook sterke onderarmen en dijen
  • Weinig lichaamsvet, dus veel droge spiermassa
  • Reageert goed op krachttraining

Hoe ziet het ideale voedingsplan voor een mesomorf eruit?  

De mesomorf maakt makkelijk spieren aan, zonder extra vetmassa. Eventueel overtollig vet raakt hij zo kwijt. Het grote voordeel is dat mesomorfen geen streng voedingsplan nodig hebben en bijna kunnen eten wat ze willen en toch hun lichaamssamenstelling behouden. 

Natuurlijk wil dit niet zeggen dat je je zomaar moet laten gaan. Als je je talent wil benutten om je droomlichaam te creëren zul je alsnog hard moeten werken in de sportschool om de puntjes op de i te zetten. En een gezond en evenwichtig voedingspatroon helpt je natuurlijk ook om maximaal te presteren in een bepaalde sporttak. 

Wat zijn de ideale macro’s voor een mesomorf? 

Voor het maximaal benutten van je potentieel kun je het beste een voedingsplan gebruiken. Elk voedingsplan begint bij het berekenen van je totale energiebehoefte aan de hand van je persoonlijke gegevens en verdere doelstellingen. Vervolgens kan je ook je macro’s samenstellen. 

In percentages wordt er voor mesomorfen een macro-verhouding aangeraden van 40% koolhydraten, 30% eiwit en 30% vet. 

Maar als mesomorf kan je je macro’s beter in absolute zin berekenen aan de hand van je lichaamsgewicht. Dit is een preciezere methode. 

👉 Ontdek hier het ideale voedingsplan voor mesomorfen

Bij FitChef zijn we gespecialiseerd in het samenstellen van persoonlijke voedingsschema's. Met een premium abonnement krijg je wekelijks eetschema’s op maat, helemaal aangepast aan jouw persoonlijke energiebehoefte en je doelstelling. Onze calculator berekent voor jou de ideale macro-samenstelling op maat. En indien je dat wenst kan je je eigen macro’s ingeven in gram of in % aan de hand van bovenstaande richtlijnen voor mesomorfen.