Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

5 gezondheidsvoordelen van een vegetarisch dieet

Gezondheid

Vaker kiezen voor vegetarische menu's heeft een aantal interessante voordelen voor je gezondheid. Maar dat wil niet zeggen dat vegetarisch eten altijd beter of gezonder is. Uiteindelijk is de hele aanpak van je dieet doorslaggevend. Ontdek in dit artikel 5 voordelige effecten van een vegetarisch dieet op je gezondheid.

1. Minder neiging tot fastfood

Wie vegetarisch eet, grijpt minder snel naar gefrituurd fastfood. Het grootste deel daarvan bestaat namelijk uit frikadellen, vleeskroketten en andere niet-vegetarische producten. De vegetarische opties in een restaurant zijn meestal gezonder opties zoals kleurrijke salades

2. Het is vaak calorie-armer

In plantaardige producten zit gemiddeld minder vet en minder calorieën dan in dierlijke producten. Gemiddeld zal je dus minder calorieën innemen en makkelijker afvallen. Dat is voor de meeste mensen een voordeel, aangezien overgewicht erg vaak voorkomt.

Ben je een sporter of wil je juist graag aankomen, dan kies je best voor gezonde vegetarische menu's op maat. Zo voorzie je alsnog de juiste hoeveelheid calorieën en eiwitten

3. Minder hormoonverstoring

Vlees bevat allerlei hormonen. Aangezien het niet zozeer over toegevoegde hormonen gaat, maar ook over de natuurlijke hormonen van dieren, geldt dit ook voor biologisch vlees. Door vlees te vermijden, vermijd je onnodige inname van vreemde hormonen. 

4. Meer gezonde voedingsstoffen

Door minder vlees te eten, eet je (bijna) automatisch meer gezonde groenten en fruit. Hierdoor krijg je meer voedingsvezels, anti-oxidanten, vitaminen en fytonutriënten binnen. 

5. Bescherming tegen ziekte

Vegetarische menu's zouden ook beter zijn voor het voorkomen van talloze ziektes. Vegetarisch eten wordt in verband gebracht met positieve effecten op diabetes, bloeddruk, hart- en vaatziekten, kanker, osteoporose, divertikels in de darm, galstenen, staar en reumatoïde artritis.

Is een vegetarisch dieet gezonder dan een dierlijk dieet?

Een vegetarisch dieet is echter niet per se gezonder dan een dieet met meer dierlijke voeding. 

Zo is het niet altijd duidelijk of het vegetarische aspect zelf de oorzaak is van het gezonde effect, of dat andere factoren in de voeding en de levensstijl hier ook een rol in spelen. 

Iemand die vegetarisch eet, maar zich de hele dag laat gaan met fastfood en taart, zal bijvoorbeeld niet meteen minder kans hebben op diabetes of een gezond gewicht

Ook verschillende wetenschappers zijn het hier nog niet met elkaar eens. Dus een vegetarisch dieet lijkt ons voorlopig vooral een persoonlijke keuze. En het belangrijkste van al is om de focus te leggen op onbewerkte gezonde voeding

Heb je interesse voor een vegetarisch dieet? Start dan met onze vegetarische menu's. Hierbij worden de calorieën en macro's helemaal afgestemd op jouw persoonlijke behoefte. Zo ben je zeker van een gezonde aanpak en kan je zelf kiezen of je op gewicht wil blijven, aankomen of afvallen. 

👉 Meld je hier aan voor een vegetarisch dieet op maat