Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Hoe stel je een gezond vegetarisch menu samen?

Gezondheid

Als je ervoor kiest om vegetarisch te eten doe je dat wellicht voor je gezondheid, het dierenleed of het milieu. Maar vegetarische menu’s samenstellen is niet altijd even makkelijk als je bent omgeven door omnivoren. Gelukkig begrijpt FitChef waarom jij kiest voor een vegetarisch dieet en daar willen we je graag 100% in steunen. Ontdek in dit blog hoe je elke dag op een praktische manier vegetarisch kan eten.

Waarom kiezen voor vegetarische menu's? 

Vegetarisch eten kan prima gezond zijn. In het blog voordelen van een vegetarisch dieet lees je er alles over. Maar omdat de meeste recepten, restaurantmenu's en vriendenuitjes zijn afgestemd op dierlijke maaltijden, is het soms even zoeken. 

Daarom kan het handig zijn om te kiezen voor vegetarische menu's op maat. Dit heeft onder andere deze voordelen: 

  • Je krijgt voldoende calorieën binnen. Sommige vegetariërs hebben de neiging om zodanig veel groenten te eten dat ze te weinig calorieën binnenkrijgen. Hierdoor hebben ze minder energie en verliezen ze ongewild spiermassa. 
  • Je krijgt voldoende eiwitten binnen. Dit heeft te maken met dezelfde reden als hierboven. Als vegetariër is het vaak zoeken naar de juiste eiwitbronnen, en de juiste hoeveelheid. 
  • Je kan sporten en aankomen. Als je voldoende energie en eiwitten binnenkrijgt, dan kan je als vegetariër even sterk op het sportterrein staan. Er zijn ook voldoende voorbeelden van vegetariërs die veel spiermassa kweken. Maar het vraagt wel wat planning. 
  • Je eet meer gevarieerd. Vegetariërs denken soms dat ze minder keuzes hebben, en eten daarom vrij eenzijdig. Een gevarieerd eetmenu zorgt voor voldoende afwisseling. 
  • Je kan gezond afvallen.

Afvallen met een vegetarische menu's 

Afvallen is een kwestie van minder calorieën eten dan je verbruikt. En met een vegetarisch dieet gaat dat vaak net iets makkelijker. Je kan namelijk veel meer volume eten aan groenten en toch niet te veel calorieën innemen zodat je alsnog afvalt. Toch zijn er ook enkele valkuilen.

  1. De kunst van afvallen als vegetariër is om nog wel voldoende eiwitten binnen te krijgen. Want als je te weinig eiwitten inneemt verlies je je spiermassa terwijl je afvalt. Hierdoor zal je basismetabolisme dalen. Als gevolg kan je op een gegeven moment plots niet meer afvallen. En bovendien verlies je ook je natuurlijke lichaamsvorm en spierkracht. Dit zorgt voor weinig energie en een skinny fat uiterlijk. 
  2. Een tweede valkuil is dat een vegetarisch dieet niet gelijk staat aan een gezond dieet. Als jij allerlei ongezonde vegetarische vleesvervangers eet en je tegoed doet aan suikerrijke lekkernijen, dan val je geen gram af. 

Puur theoretisch zal je met een vegetarisch dieet niet sneller of trager afvallen dan met een ander dieet. Als je je vegetarische weekmenu’s op de juiste manier aanpast aan jouw energiebehoefte val je net zo veel af als bij andere diëten. En dat is ook veel verstandiger, want dan behoud je makkelijker je spiermassa. Gemiddeld verlies je de eerste 3 maanden 5 tot 10 kg lichaamsgewicht. Hierbij zit in het begin wel wat vocht, als je alleen vetverlies rekent kan je ongeveer rekenen op 5 kg per 3 maanden. 

Start met onze vegetarische menu's

De vegetarische menu's van FitChef worden helemaal afgestemd op jouw persoonlijke energiebehoefte. Hierdoor krijg je de juiste hoeveelheid calorieën aangeboden om af te vallen, op gewicht te blijven of aan te komen. En dat steeds met de optimale hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten. 

Bovendien kan je ervoor kiezen om enkel vlees of ook vis te schrappen. En is er een bepaalde kaassoort die je niet lust of eet je helemaal geen zuivel? Dan kan je dit eenvoudig aangeven via je dieetvoorkeuren in je dashboard. 

👉 Meld je hier aan voor vegetarische weekmenu’s op maat