Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Voedingsadvies op maat nodig? Wij helpen je graag verder!

Gezondheid

Iedereen heeft wel een mening over voeding. Je vrienden en familie geven je vast maar al te graag hun persoonlijk advies. En hoewel elke tip of elk trucje welkom is, is het veel belangrijker om een goede (en betrouwbare) basisstructuur te hebben waar je vervolgens verder op kan bouwen. Wil je persoonlijk voedingsadvies op maat? Dan ben je met de eetschema’s van FitChef aan het juiste adres.

Voedingsadvies op maat voor gezonde mensen

Indien je te maken hebt met een bepaalde aandoening, dan is het belangrijk dat je persoonlijk langsgaat bij een arts of voedingsdeskundige. Als je echter gewoon gezonder wil eten, afvallen of aankomen in spiermassa, dan ben je het beste geholpen met voedingsadvies op maat via een persoonlijk voedingsschema. Hoe ziet goed voedingsadvies op maat voor gezonde mensen eruit? FitChef houdt alvast rekening met maar liefst 8 verschillende factoren. 

1. Gezond

Elk goed voedingsadvies op maat moet jouw gezondheid op de eerste plaats zetten. Of je nu advies wil om af te vallen of aan te komen, gezonde maaltijden zijn een must. Elk voedingsadvies dat gebaseerd is op commerciële shakes of dure lightproducten kun je beter vaarwel zeggen. Gezonde voeding helpt je niet alleen beter je doel te behalen, het geeft je ook meer energie en is de enige manier van eten die je levenslang kan volhouden. 

De eetschema’s van FitChef maken volop gebruik van verse groenten en fruit, vlees en vis (als je dat wil), peulvruchten en gezonde koolhydraten

2. Juiste aantal kcal 

Bij het samenstellen van voedingsadvies op maat moet er eerst gekeken worden hoeveel kcal jij nodig hebt. Dit hangt af van jouw geslacht, leeftijd, gewicht, activiteitsniveau en doelstelling. De juiste hoeveelheid calorieën bepaalt of je gewicht stabiel blijft of dat je juist afvalt of aankomt. 

FitChef gebruikt voor deze berekening de formule van Harris en Benedict, de gouden standaard in het bepalen van energieverbruik. Met de FitChef calculator bereken je je persoonlijke energiebehoefte in slechts 2 minuten. 

3. Perfecte hoeveelheid macro’s

Goed voedingsadvies houdt ook rekening met je macro’s. Het aantal vetten dat je nodig hebt, is afhankelijk van je lichaamsgewicht. Het aantal eiwitten is ook afhankelijk van je lichaamsgewicht en het type sport dat je doet. Het aantal koolhydraten dat je nodig hebt, hangt vooral af van je totale energieverbruik. 

Voedingsadvies op maat houdt hier rekening mee waardoor jij optimale energie hebt en spieren kan opbouwen of behouden. 

4. Houdt rekening met je progressie

Een advies is niet iets wat je één keertje krijgt en waarbij je vervolgens aan je lot wordt overgelaten. Voedingsadvies moet dynamisch zijn en zich kunnen aanpassen aan veranderingen. 

Bij FitChef kan je in je persoonlijke dashboard je gewicht ingeven elke keer als dit significant verandert. Op die manier past het aantal calorieën en macro’s zich ook aan, aan jouw veranderende behoeftes. 

👉 Meld je hier aan voor persoonlijke eetschema's op maat

5. Manuele ingave van macro’s

Hoewel FitChef jou het beste advies geeft voor jouw lichaam en doelstellingen, kan het toch zijn dat je de aanbevolen hoeveelheden een beetje wil bijsturen.

Misschien sport je nog meer intens, of wil je graag een vetrijker of vetarmer dieet proberen. Of je werkt samen met een personal trainer of voedingscoach die samen met jou bepaalde macro’s heeft bepaald. In dat geval kan je manueel je eigen macro’s invullen in je dashboard en je eetschema personaliseren naar jouw wensen. 

6. Rekening houden met intoleranties

Verdraag je geen lactose of ben je intolerant voor gluten? Voedingsadvies op maat moet in staat zijn deze last van je schouders te nemen en je te voorzien van recepten die helemaal vrij zijn van bijvoorbeeld zuivel of gluten. 

Bij FitChef geef je gewoon aan in je dashboard waar je intolerant voor bent. Vink je gluten aan? Dan zul je nooit gluten in je eetschema’s vinden! Simpel en stressvrij. 

7. Uitsluiten van bepaalde voedingsmiddelen

Niet alleen intoleranties moet je kunnen uitsluiten. Voedingsadvies op maat moet ook luisteren naar persoonlijke voorkeuren. 

Ben je niet zo’n fan van bleekselderij of olijven? Dan geef je dit gewoon aan en hoef je dit nooit te eten. Met een premium abonnement van FitChef eet je alleen wat jij lekker vindt! 

8. Keuze in maaltijdspreiding

Voedingsadvies op maat moet ook rekening houden met je persoonlijke levensstijl. Ben jij geen ochtendpersoon en sla je liever je ontbijt over? Dan moet dat kunnen. Maar het is wel belangrijk dat je op het einde van de dag al je voedingsstoffen binnen hebt. 

En dat is precies waar de eetschema’s van FitChef zo goed in zijn. Of je nu liever 3 grote maaltijden eet zonder snacks of toch liever met, FitChef zorgt ervoor dat je altijd exact binnenkrijgt wat je nodig hebt om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen.