⏱42% Black Friday Korting!

1d02u20m27s

Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Patricia: “Ik was na 30 jaar opeens van mijn klachten af.”

Interviews

Wie zijn die duizenden Premium gebruikers eigenlijk? Waarom hebben ze voor FitChef Premium gekozen, en hoe helpen persoonlijke weekmenu's ze om hun doelen te bereiken? Vandaag in de spotlights: Patricia Nooijen, boekhouder, die lang worstelde met ondergewicht. Waarom heeft zij ervoor gekozen Premium lid te worden? En wat zou ze nieuwe gebruikers als tips meegeven?

“Een paar jaar geleden ben ik door stress behoorlijk afgevallen. Ik at niet zo veel en sportte wel fanatiek: ik deed aan crossfit, zwom lange afstanden en danste veel – dat laatste is eigenlijk gewoon calorieën knallen op een beat. Door dat alles lukte het me niet om zwaarder te worden dan 53 kilo. Ik voelde me slap en zwak en ben een aantal keer gewoon omgevallen bij het sporten.

De huisarts gaf me Nutridrinks en Nutritoetjes. Het idee was dat ik daarmee elke dag 600 kcal extra binnen zou krijgen. Maar dat werkte voor geen meter: ik vond die drinks zo ontzettend vies dat ik er alleen heel misselijk van werd, en daardoor juist mínder at.

Toen ik het daar – inmiddels alweer 13 maanden geleden – met een vriend over had, vertelde hij me dat hij FitChef gebruikte om gezonder te eten. Ik zag dat je het ook kon gebruiken om aan te komen en heb meteen een jaarabonnement genomen.”

Nutridrinks in de kliko

“Zeker in het begin was het wel echt even wennen om zes keer per dag te eten. Vroeger sloeg ik mijn ontbijt meestal over en at ik twee of hoogstens drie keer per dag. Maar de structuur van het menu hielp wel om het vol te houden, en na een tijdje werd het steeds meer een leefstijl.

En dat had resultaat! Ik bleef veel sporten, maar ik voelde me een stuk gezonder en merkte dat ik zelfs met al dat bewegen geleidelijk aan begon te komen. Na acht maanden Premium woog ik weer 58 kilo: een gezond gewicht! Ik heb de Nutridrinks zo snel mogelijk in de kliko gemikt.”

Dertig jaar darmklachten

“En mijn nieuwe eetpatroon had ook een onverwachter resultaat. Ik had al sinds mijn zeventiende veel last van mijn darmen,  maar het lukte me nooit om erachter te komen wat het probleem was en er vanaf te komen. Maar na twee of drie weken Premium waren mijn klachten opeens verdwenen!

Als ik terugkijk, denk ik dat het probleem vooral in suiker heeft gezeten. Voeger gooide ik bijvoorbeeld gewoon een lepeltje suiker door mijn yoghurt, en ik at toch wel regelmatig een koekje of een stuk chocola. Maar met het menu van FitChef krijg ik opeens een stuk minder suiker binnen.

Natuurlijk, af en toe gaat er nog wel wat honing of ahornsiroop in een recept. En ik wil ook weer niet zeggen dat ik nooit een koekje pak – dan zou ik een grote leugenaar zijn. Maar dankzij die regelmatige maaltijden heb ik tussendoor eigenlijk zelden meer trek, dus ik eet echt minder zoetigheid dan vroeger. Dat ik daardoor na 30 jaar opeens van mijn klachten af was, vond ik wel het meest opvallende van FitChef!”

Favoriete recepten

"Een ander voordeel van Premium is dat ik een stuk gevarieerder ben gaan eten. Linzen, bijvoorbeeld… Vroeger zou ik daar keihard voorbij zijn gerend in de supermarkt. Maar met de recepten van FitChef ben ik erachter gekomen dat je er toch heel lekkere dingen van kunt maken.

Ik vind natuurlijk niet alles lekker, maar ik heb echt wel een aantal favoriete recepten uit de weekmenu’s gehaald. Zoals het stoofpotje met kip, wortel en appelstroop, of de risotto met tuinerwten en zalm. Ik maak altijd een screenshot van de recepten die ik echt lekker vind, zodat ik die later ook nog bij de hand heb.

En laatst had ik een vriendin te eten, toen heb ik ook een recept van FitChef gemaakt. Ze vond het superlekker en vroeg zelfs waar ik het recept vandaan had – toen was het toch wel leuk om te kunnen zeggen dat dat óók van mijn gezonde platform kwam."

Spelen met het menu

"In de eerste weken heb ik mijn weekmenu’s steeds heel strikt gevolgd, inmiddels ga ik daar wel iets losser mee om. Ik ken de menu’s goed en weet waar ik een beetje mee kan variëren als dat handiger is. Dat zou ik andere gebruikers zeker aanraden: het is ook voordeliger dan als ik precies de boodschappenlijst volg.

Zo kook ik bijvoorbeeld vaak dubbele porties van maaltijden en bewaar ik de helft om een maaltijd te vervangen die ik minder lekker vind. Laatst had ik bijvoorbeeld een bolognesesaus waar een halve paprika in moest: daar heb ik toen een tweede portie van gemaakt en die ingevroren. Soms maak ik in plaats van een avondmaaltijd ook één van mijn opgeslagen favorieten. Qua calorieën lijken ze toch vaak erg op elkaar. En op vrijdag eet ik net als vroeger nog steeds lekker een portie friet.

Maar bij ontbijt, lunch en tussendoortjes volg ik wel altijd netjes het schema. Dat wordt gelukkig ook nooit saai, want er zit heel veel variatie in de menu’s. Echt mijn complimenten daarvoor!

Ik woon alleen – de kinderen zijn het huis al uit – dus voor mij is dit de ideale manier om gezond te blijven eten en genoeg te variëren. Zeker omdat alle maaltijden ook binnen 25 minuten op tafel staan. Vrienden van me hebben dan bijvoorbeeld een groot gezin, dat maakt het toch ingewikkelder. Maar het heeft mij echt heel veel gebracht, dus tegen mensen die beter willen gaan eten zou ik zeggen: probeer FitChef anders een keertje!"

👉 Aanmelden voor FitChef Premium

Ben jij Premium lid en wil je ook graag je verhaal met ons delen? Stuur ons dan even een mailtje!