Nieuw!
Aardappelpuree, groene asperges & vegetarische balletjes in tomatensaus
Aardappelpuree, groene asperges & vegetarische balletjes in tomatensaus
533kcal Per persoon
31g Eiwitten
71g Kh
14g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 6 vegetarische balletjes
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 175 gram tomatenblokjes
- 200 gram groene aspergepunten (diepvries)
- 2 eetlepels halfvolle melk (30 ml)
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Kook in zo’n 17 minuten gaar.
- Snipper de ui fijn en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe samen met de vegetarische balletjes en bak dit 3 minuten mee. Bak de tomatenpuree een minuutje mee samen met de tijm. Roer dan de tomatenblokjes door de pan en verwarm dit 4 minuten mee.
- Kook de groene aspergepunten in een pan met water gaar volgens de verpakking.
- Giet de aardappels af. Voeg de melk toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de aardappelpuree met de groene asperges en de balletjes in tomatensaus.
Benodigdheden:
- Pureestamper