Aubergine rolletjes gevuld met pittig gehakt
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 1 teen knoflook (5 g)
- ¼ rode peper
- 1 cm gember (7 g)
- 2 eetlepels peterselie
- 200 gram rundergehakt, mager
- 3 theelepels kerriepoeder (6 g)
- 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
- 1 aubergine
- 5 cherry tomaten
Inspiratie voor leuke hapjes heb je nooit genoeg. Deze aubergine rolletjes gevuld met pittig gehakt zijn heerlijk op een mooie zomerdag. Ook zijn ze een leuke aanvulling voor een zomerse lunch buiten met een lange tafel vol heerlijke salades, stukken Turks brood en anders lekkere hapjes.
Zo maak je dit recept
- Hak het bosuitje en de knoflook, rode peper en gember fijn. Hak ook de peterselie fijn.
- Meng in een kom het gehakt met al deze kruiden en het kerriepoeder. Kneed goed door tot het gehakt wat plakkerig wordt. Vorm het gehakt tot 10 mooie balletjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom mooi bruin en gaar.
- Snijd intussen de aubergine in de lengte in 5 dunne plakken en halveer deze in de lengte.
- Leg de gehaktballetjes op een bord en bak vervolgens de plakken aubergine in het bakvet van de gehaktballetjes (zo nodig in 2 keer) op matig hoog vuur in 5 minuten goudbruin en gaar, keer de plakken na 2 minuten.
- Halveer de tomaatjes.
- Rol elk gehaktballetje in een plak aubergine, zet er een half tomaatje op en steek vast met een cocktailprikker.
Benodigdheden:
- 10 cocktailprikkers
Tip van FitChef
1. Serveer de auberginerolletjes met een lekkere kerriesaus. Hiervoor meng je 125 ml Griekse yoghurt (10% vet) met 2 theelepels kerriepoeder en 1-2 eetlepels fijngehakte, platte peterselie.
2. Voor een vegetarische versie kun je het gehakt vervangen door 100 gram grove havermout, vermengd met 4-5 eetlepels cottage cheese. Meng er vervolgens zoals aangegeven in het recept de kruiden en kerriepoeder door. Vul de aubergineplakken met dit mengsel en volg verder het recept.