Banaan & blauwe bessen muffins

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 45 minuten
  • 6 muffins
294kcal Per muffin
Eiwit
8g Eiwit
Koolhydraten
30g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram pecannoten, ongebrand en ongezouten
  • 100 gram volkorenmeel
  • 1,5 theelepel baksoda
  • 2 bananen
  • ½ citroen
  • 2 eieren
  • 125 gram magere kwark
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 250 gram blauwe bessen (diepvries)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Deze banaan- en blauwe bessenmuffins zijn lekker als gezond vieruurtje. 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet de holtes van de muffinvorm dun in met olie en bekleed ze met bakpapier. Laat het bakpapier royaal boven de vorm uitsteken.
  3. Maal de pecannoten in de keukenmachine fijn en meng het volkorenmeel en de baksoda erdoor. Doe dit mengsel over in een kom.
  4. Prak de bananen in een diep bord fijn (of pureer ze in de keukenmachine) en roer 1 eetlepel van het sap uit de citroen erdoor. Klop de eieren los.
  5. Meng de bananen met kwark, losgeklopt ei, agavesiroop en wat zout door het pecannotenmengsel en roer alles tot een glad beslag. Schep driekwart van de blauwe bessen erdoor.
  6. Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm en verdeel de resterende blauwe bessen erover. Bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna op een rooster. Serveer de banaan- en blauwe bessenmuffins lauwwarm.

Benodigdheden

  • Muffinvorm met 6 holtes
  • Bakpapier
  • Keukenmachine

Tip van FitChef

1. Gebruik voor een extra zoete smaak bananen die goed rijp zijn.
2. Bak meteen een hele muffinvorm vol en vries na afkoelen de helft of zelfs meer van de muffins in. Verpak de muffins na het afkoelen strak in plasticfolie en doe ze bij elkaar in een diepvrieskwaliteit plastic zak. Neem gewoon een muffin bevroren mee naar je werk. Dan is hij in je pauze ontdooid!