Banana bread met brinta, wortel & basilicum
Banana bread met brinta, wortel & basilicum
144kcal Per plak
4g Eiwitten
22g Kh
4g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 100 gram wortel
- 2 eetlepels basilicum, vers
- 4 bananen
- 2 eieren
- 2 eetlepels agavesiroop (30 ml)
- 75 gram Brinta
- 50 gram amandelmeel
- 2 theelepels baksoda (10 g)
Zo maak je dit recept
Banana bread is populair als gezond en lekker zoet tussendoortje. De consistentie lijkt meer op cake dan op brood en zo wordt banana bread ook gegeten. De bananen fungeren in het beslag zowel als vervanger van boter als van suiker.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de oranje schil heel fijn. Pers de sinaasappel uit.
- Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze grof. Hak de basilicum fijn.
- Prak 3 bananen in een kom met een vork fijn. Roer er 1 eetlepel sinaasappelsap door. Voeg 1 heel ei en 1 eidooier met agavesiroop toe en klop alles met de handmixer tot een luchtige, romige crème. Spatel de Brinta, amandelmeel en baksoda erdoor en roer alles tot een glad beslag. Schep tot slot de geraspte wortel met sinaasappelrasp en basilicum erdoor en doe het beslag over in de cakevorm.
- Pel de laatste banaan, halveer de banaan in de lengte en wrijf de helften in met sinaasappelsap. Leg de halve bananen met de snijkant naar boven in het beslag.
- Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak het bananenbrood in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat het bananenbrood 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat het banana bread op een rooster helemaal koud worden.
Benodigdheden:
- Handmixer
- Cakevorm (15 cm), dun ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de smaak. Gebruik voor bananenbrood bananen die zo rijp zijn dat de schil vol bruine puntjes zit. Door de bananen blijft het brood altijd iets smeuïg van binnen. Test of het banana bread gaar is door er een satéstokje in te steken. Komt dit er droog uit, dan is het goed.