Bloemkoolburgertjes met paprikarelish

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 8 stuks
101kcal Per stuk
Eiwit
5g Eiwit
Koolhydraten
7g Koolhydraten
Vet
6g Vet
Voedingsvezel
2g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk ei
  • 5 eetlepel verse Italiaanse kruiden
  • 2 stuk bosuitje
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 50 gram geraspte belegen kaas (30+)
  • 50 gram Brinta
  • 2 theelepel ras el hanout
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 1 stuk rode puntpaprika
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel witte wijnazijn
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Klop het ei in een kopje los. Hak de Italiaanse kruiden en 1 bosuitje heel fijn. Snijd het andere bosuitje in dunne ringetjes.
  2. Meng in een kom de bloemkoolrijst met Brinta, geraspte kaas, ras el hanout, fijngehakte bosui, driekwart van de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en ½ theelepel zout. Voeg lepel voor lepel het losgeklopte ei toe en kneed alles tot een stevig, plakkerig mengsel. Voeg als het mengsel te vochtig is nog wat Brinta toe. Laat het mengsel 10 minuten rusten.
  3. Snijd intussen de paprika in kleine stukjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de paprikastukjes met de bosui-ringetjes zachtjes in 2-3 minuten glazig. 
  5. Voeg de azijn en een scheut water toe en laat de paprikarelish 5 minuten zachtjes pruttelen en daarna afkoelen.
  6. Vorm het bloemkoolmengsel tot 8 kleine burgers. 
  7. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkoolburgertjes in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze voorzichtig met een spatel.  
  8. Serveer de bloemkoolburgertjes met de paprikarelish.

Tip van FitChef

1. Serveer de bloemkoolburgertjes eens als snack in minibroodjes. Bestrijk de snijvlakken van de broodjes dan met de paprikarelish en garneer met rucola.
2. Vervang de ras el hanout door kerriepoeder of gevijzelde venkelzaadjes.
3. Vorm voor een hoofdgerecht 2 grote burgers van dit bloemkoolmengsel.
4. Je kunt de burgertjes natuurlijk ook maken van broccolirijst.