Homemade hazelnoot brokken met dadels & rozemarijn
Homemade hazelnoot brokken met dadels & rozemarijn
116kcal Per brok
2g Eiwitten
9g Kh
8g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel rozemarijn, vers
- 5 dadels, zonder pit
- 50 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
- 200 gram pure chocolade, 75% cacao
Lekkere chocolade- en hazelnoot brokken voor jezelf of om iemand mee te verrassen. Je hebt ze zo gemaakt! Varieer er op los en maak je eigen favoriete combinaties of natuurlijk juist de favoriete smaken van degene aan wie je het cadeau geeft. Denk bijvoorbeeld aan chocolade met gedroogde cranberry's en pompoenpitten. Of maak eens chocolade met chilivlokken of verse munt.
Zo maak je dit recept
- Bekleed het schaaltje met bakpapier, zorg voor opstaande randen.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Hak de helft van de sinaasappelrasp en de rozemarijnnaaldjes fijn.
- Snijd de dadels in stukjes. Meng de hazelnoten in een kom met de geraspte sinaasappelschil en de dadelstukjes.
- Breek de chocolade in stukjes en laat deze in een kleine steelpan op zacht vuur al roerend smelten. Roer de fijngehakte rozemarijn en sinaasappelrasp erdoor.
- Schenk de gesmolten chocolade direct in het schaaltje met bakpapier en strijk het uit tot het schaaltje gelijkmatig gevuld is. Verdeel de hazelnoten, dadelstukjes, sinaasappelrasp en rozemarijnnaaldjes erover en druk ze iets in de chocolade.
- Zet het schaaltje op een koele plaats en laat de chocolade in 45 minuten weer hard worden.
- Neem daarna het bakpapier met de hard geworden chocolade uit het schaaltje en breek de chocolade in grove stukken.
Benodigdheden:
- Vierkant schaaltje van 12 x 12 cm
- Bakpapier
Tip van FitChef
Bewaar de hazelnootbrokken in een koelkastdoos of in een trommel.