Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met champignons & bosui

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met champignons & bosui
313kcal Per persoon
Eiwitten
12g Eiwitten
Kh
40g Kh
Vetten
12g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 40 gram rozijnen
  • 50 ml plantaardige yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de champignons doormidden en de grote in vieren. Snijd de bosui in stukjes van 2 cm.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en schep de bloemkoolrijst met de helft van het kerriepoeder 2 minuten door elkaar. Voeg de champignons, de bosui en de rozijnen toe en roerbak 6-8 minuten totdat de groenten gaar zijn.
  3. Maak een sausje van de yoghurt en de rest van het kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de bloemkoolrijst met het kerriesausje.

Tip van FitChef

Bestrooi de bloemkoolrijst met verse gehakte peterselie.