Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met champignons & bosui

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met champignons & bosui
314kcal Per persoon
Eiwit
11g Eiwit
Koolhydraten
42g Koolhydraten
Vet
11g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 40 gram rozijnen
  • 50 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de champignons doormidden en de grote in vieren. Snijd de bosui in stukjes van 2 cm.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en schep de bloemkoolrijst met de helft van het kerriepoeder 2 minuten door elkaar. Voeg de champignons, de bosui en de rozijnen toe en roerbak 6-8 minuten totdat de groenten gaar zijn.
  3. Maak een sausje van de yoghurt en de rest van het kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de bloemkoolrijst met het kerriesausje.

Tip van FitChef

Bestrooi de bloemkoolrijst met verse gehakte peterselie.