Bloemkoolrijst met champignons & bosui
Bloemkoolrijst met champignons & bosui
313kcal Per persoon
12g Eiwitten
40g Kh
12g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram champignons
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 200 gram bloemkoolrijst
- 2 theelepels kerriepoeder
- 40 gram rozijnen
- 50 ml plantaardige yoghurt
Zo maak je dit recept
- Snijd de champignons doormidden en de grote in vieren. Snijd de bosui in stukjes van 2 cm.
- Verwarm de olie in een hapjespan en schep de bloemkoolrijst met de helft van het kerriepoeder 2 minuten door elkaar. Voeg de champignons, de bosui en de rozijnen toe en roerbak 6-8 minuten totdat de groenten gaar zijn.
- Maak een sausje van de yoghurt en de rest van het kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bloemkoolrijst met het kerriesausje.
Tip van FitChef
Bestrooi de bloemkoolrijst met verse gehakte peterselie.