Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bloemkoolrijst met vegetarische Mexicaanse schotel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met vegetarische Mexicaanse schotel
422kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
45g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
17g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 taco (schelp)
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 50 gram maïs
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 100 gram vegetarisch gehakt
  • 150 gram tomatenblokjes
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de sperziebonen in een pan met ruim water in zo’n 6 minuten beetgaar. Verwarm de tacoschelp in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Spoel de mais in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
  4. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg de paprikablokjes toe samen met het paprikapoeder, komijn en chilipoeder. Bak dit 2 minuten mee. Voeg dan het gehakt toe samen met de tomatenblokjes. Roer alles door elkaar. Laat dit 4 minuten op laag vuur pruttelen en roer regelmatig door. Roer de sperziebonen en mais er doorheen en verwarm 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  6. Serveer de bloemkoolrijst op een bord samen met de Mexicaanse schotel. Verkruimel de taco er met je handen overheen.

Tip van FitChef

Besprenkel de vegetarische Mexicaanse schotel met wat vers limoensap.