Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Boerenkool bulgur met vegetarische balletjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Boerenkool bulgur met vegetarische balletjes
647kcal Per persoon
Eiwitten
35g Eiwitten
Kh
90g Kh
Vetten
16g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 60 gram bulgur
  • 200 gram boerenkool (diepvries)
  • 1 teen knoflook
  • 2 dadels, zonder pit
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 100 gram vegetarische balletjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de boerenkool in een pan met ruim water gaar in 8 minuten. Giet erna af.
  3. Pers het teentje knoflook en snijd de dadels in stukjes.
  4. Verwarm de helft van de olie in een ruime pan. Fruit de knoflook en bak de komijn ook even mee. Voeg de bulgur en boerenkool toe aan de pan en meng alles goed door elkaar, roer de dadelstukjes er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm in koekenpan de andere helft van de olie en bak de vegetarische balletjes 6 minuten.
  6. Serveer de boerenkool bulgur op een bord samen met de balletjes.

Tip van FitChef

Voor een lekkere bite kun je wat zonnebloempitten over de boerenkool bulgur strooien.