Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bran flakes reep met rozijnen & pure chocolade

  • 75 minuten
  • 8 repen
Bran flakes reep met rozijnen & pure chocolade
144kcal Per reep
Eiwit
3g Eiwit
Koolhydraten
20g Koolhydraten
Vet
6g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram bran flakes
  • 75 gram rozijnen
  • 100 gram pure chocolade, 75% cacao
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Handige repen om mee te nemen naar werk of school.

  1. Bekleed de bodem en de zijkanten van het schaaltje met bakpapier. 
  2. Doe de bran flakes over in een plastic zak, leg deze op een plank. Verkruimel de bran flakes door er met de deegroller over te rollen.
  3. Hak de rozijnen op een plank in stukjes. Breek de chocolade in stukjes. 
  4. Verwarm de chocolade in een steelpan met een dikke bodem voorzichtig op laag vuur en laat al roerend smelten. Meng de bran flakes en rozijnen al omscheppend door de gesmolten chocolade. Schenk het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de chocolade in de koelkast in 1 uur stevig worden. 
  5. Neem de hard geworden chocolade uit de vorm en leg op een plank. Snijd de chocolade in 8 repen.

Benodigdheden

  • Schaaltje van ca. 12 cm x 24 cm
  • Bakpapier
  • Plastic zak
  • Deegroller

Tip van FitChef

1. Verpak de repen per stuk in aluminiumfolie.
2. Heb je geen deegroller in huis? Gebruik dan een schone fles.
3. Je kunt deze bran flakesrepen goed bewaren in een trommel of afgesloten bakje op een koele plaats.