Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Broccoli & paprika roerbak met vegetarische balletjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Broccoli & paprika roerbak met vegetarische balletjes
438kcal Per persoon
Eiwit
27g Eiwit
Koolhydraten
50g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram vegetarische balletjes
  • 1 eetlepel ketjap manis
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in de pan met water 3 minuten. Giet de broccoli daarna af.
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd de grove stukken. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de gember fijn.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg hier de ui, knoflook en gember aan toe en fruit dit 2 minuten. Voeg dan de paprika en vegetarische balletjes toe en roerbak dit 6 minuten. Voeg vervolgens de broccoli en ketjap manis toe aan de pan en bak nog 3 minuten mee.
  4. Serveer de broccoli en paprika roerbak op een bord.

Tip van FitChef

1. Voor een pittige roerbak kun je een halve theelepel sambal toevoegen.
2. Ook lekker om wat cashewnoten over het gerecht te verdelen.