Nieuw!
Broccoli & paprika roerbak met vegetarische balletjes
Broccoli & paprika roerbak met vegetarische balletjes
378kcal Per persoon
27g Eiwitten
37g Kh
14g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 6 vegetarische balletjes
- 1 ½ eetlepel ketjap manis (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de broccoliroosjes in 3 minuten beetgaar. Giet de broccoli daarna af.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd de grove stukken. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de gember fijn.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg hier de ui, knoflook en gember aan toe en fruit dit 2 minuten. Voeg dan de paprika en vegetarische balletjes toe en roerbak dit 6 minuten. Voeg vervolgens de broccoli en ketjap manis toe aan de pan en bak nog 3 minuten mee.
- Serveer de broccoli en paprika roerbak op een bord.
Tip van FitChef
1. Voor een pittige roerbak kun je een halve theelepel sambal toevoegen.
2. Ook lekker om wat cashewnoten over het gerecht te verdelen.