Nieuw!
Broodje champignonburger met paprikasalade
Broodje champignonburger met paprikasalade
719kcal Per persoon
31g Eiwitten
37g Kh
50g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 1 champignonburger
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 ei
- ½ avocado
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 3 zwarte olijven
- ½ rode ui
- 1 krop baby romaine sla
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
- 1 bol, volkoren
- 1 plak kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Bereid de champignonburger in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak op laag vuur een spiegelei in 4 minuten tot het eiwit gestold is.
- Snijd ondertussen de avocado in plakjes, de paprika in reepjes en de tomaat in partjes. Snijd de olijven in ringetjes en de rode ui in dunne halve ringetjes. Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud het water er goed af.
- Meng in een schaaltje de paprika, tomaat, olijf en ui samen met de andere helft van de olie en de oregano. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Snijd de bol doormidden. Beleg de onderzijde van het broodje met twee blaadjes sla, leg hier de burger op gevolgd door het plakje kaas en het spiegelei. Maak af met de plakjes avocado. Strooi hier wat peper en zout overheen en leg de bovenkant van de bol erop.
- Leg de overgebleven slablaadjes op een bord. Leg hier de paprikasalade overheen en serveer de burger ernaast.
Tip van FitChef
De paprikasalade is ook lekker met wat verse peterselie of basilicum er doorheen.